Een riemgesp aan een leren riem bevestigen: beginnershandleiding (2024)

Het is tijd om een ​​leren riem te maken die "jij" schreeuwt en gelukkig ben je op de juiste plek!

Laten we je leerbewerkingsvaardigheden op de proef stellen en een riem maken die net zo uniek is als jij. Voordat je jezelf begint voor te stellen als de volgende geweldige riemontwerper, moet je weten hoe je dat moet doenbevestig een riemgespnaar je leren meesterwerk.

Gelukkig bevat deze beginnershandleiding alle tips en trucs die je nodig hebt om je riem vast te zetten en een riem te maken die de aandacht trekt. Maak je klaar om die doe-het-zelf leren riem als een pro te rocken!

Een riemgesp aan een leren riem bevestigen: beginnershandleiding (1)

Wat is een lege riem?

Een riemgesp aan een leren riem bevestigen: beginnershandleiding (2)

Voordat we in de details duikenhet bevestigen van een riemgesp, laten we definiëren wat ariem leegis.

Een belt blank is een voorgesneden strook leer waardoor het niet meer nodig is om je eigen riem door te knippen. Afhankelijk van de stijl die u kiest, kan het voorgeperforeerde gaten voor klinknagels, een langwerpige vorm en randverf hebben om het een strakke afwerking te geven. De achterkant van de blank is ook geschaafd, waardoor het gemakkelijker wordt om te buigen bij het bevestigen van een gesp.

Wanneer u op zoek bent naar de ultieme blanco riem die uw volgende project tot een succes zal maken, let dan goed op de breedte.

De standaard riembreedte is 1-½ inch, maar het is het belangrijkste dat u ervoor zorgt dat uw riem en gesp in breedte overeenkomen. Voor een duurzame en hoogwaardige kwaliteitriem leeg, raden we aan om Weaver Leather Supply te gebruiken.

Ons stevige leer is bestand tegen veel slijtage en ziet er nog steeds gloednieuw uit.

En dat is het! Nu je je riem leeg hebt, is het tijd om de juiste gesp te kiezen.

De juiste gesp kiest jou

Net als bij de blanco leren riem, wil je er zeker van zijn dat je de juiste breedte en stijl krijgt om zowel bij je blanco riem als bij de stijl van je voorkeur te passen.

De twee meest voorkomende soorten gespen zijn de gespen voor de hielstang en de middenstang. Dehiel bar gespvereist een riemhouder, terwijl degesp in het midden van de stangheeft er geen nodig omdat de gesp zelf als houder dient.

Als geen van beide klinkt als de juiste pasvorm, kun je ook een trofee-gesp proberen,gesp sets, of eenConway-gespop voor de maat. Design is belangrijk, zelfs als je geen fashionista bent, dus je wilt zeker weten dat de twee stukken elkaar aanvullen en een samenhangende look creëren.

Laten we specifiek worden:
Een hielstanggesp bevestigen

Het bevestigen van een hielstanggesp aan een blanco leren riem kan ontmoedigend lijken, maar met de juiste stappen is het een eenvoudig proces. Hier is een stapsgewijze handleiding om u te helpen:

Stap 1

Begin door de bijpassende keeper op de blanco te schuiven. Dan, vanaf de onderkant van deleer blanco, steek de tand van de hielstanggesp in en schuif deze door het langwerpige gat.

Stap 2

Een riemgesp aan een leren riem bevestigen: beginnershandleiding (3)

De volgende stap is het gebruik van aChicago-schroef, een klinknagel met schroefdraad, om de gesp te bevestigen. Voor dit proces heb je alleen een schroevendraaier nodig. Om de gesp indien nodig gemakkelijk te kunnen vervangen, raden we aan een klein beetje witte lijm te gebruiken.

Met de vrouwelijke kant van de Chicago-schroef naar boven gericht, steekt u deze in het gat dat zich het dichtst bij de gesp bevindt. Draai vervolgens de riem om en duw het extra uiteinde van de leren riem leeg naar beneden. Laat het mannelijke stuk van de schroef vallen en schroef het vast.

Stap 3

Schuif daarna de houder dichter bij de eerder ingebrachte schroef. Als u een middenstanggesp heeft, hoeft u tijdens dit proces geen houder te gebruiken. Verplaats nu gewoon de gesp naar het einde van de tafel en duw het mannelijke uiteinde van de tweede schroef omhoog door de onderkant van de leren blanco totdat je het uiteinde door het gat aan de bovenkant ziet opduiken.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je als een professional een hielstanggesp (en elke andere gesp!) aan een leren riem bevestigen.

Comfortabel is het beste
In de wereld van riemen

Nadat je gesp is bevestigd, voeg je de perfecte maat gaten toe aan de riem om een ​​veilige pasvorm te garanderen. Allereerst, ken uw tailleomvang. En maak je geen zorgen, dit is geen catwalkshow van maat nul, het gaat erom onze rondingen te omarmen!

1. Uw tailleomvang meten

Er zijn twee manieren om je tailleomtrek te meten. De eerste is om een ​​riem te pakken die je vaak draagt ​​en op zoek te gaan naar het gaatje met de meeste slijtage. Meet vervolgens vanaf de bocht terug naar het gat om uw taillemaat te krijgen.

De tweede manier is om een ​​meetlint te gebruiken en rond uw middel te meten. Simpel als dat!

2. Uw maatgaten instellen

Nu je je taillemaat weet, is het tijd om de maatgaten in te stellen. Meet vanaf de terugbuiging en neem je richtliniaal (of meetlint) en markeer de riem precies op de plek waar je gemeten hebt. We raden aan om 1-¼ inch tussen de gaten te meten om je wat extra ruimte te geven om naar binnen te gaan voor het geval je wat gewicht verliest. En laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens van die dagen dat we ons een beetje opgeblazen voelen!

Voeg zoveel gaten binnen of buiten uw gebruikelijke maat toe als u wilt, maar we raden in totaal 5 gaten aan; een binnen uw gebruikelijke maat en de andere 3 buiten. Pak een hoogwaardigedraaiende stootom gaten te krijgen die er fris, schoon en professioneel uitzien.

3. Engelse puntriemtippons

Een riemgesp aan een leren riem bevestigen: beginnershandleiding (4)

Het laatste dat u hoeft te doen, is 7,5 cm van uw laatste gaatje komen en uw leer markeren. Gebruik dan eenEngelse puntstootom je riem door te knippen. Als je er geen hebt, maak je dan niet druk!

U kunt uw riem nemen, een kleine markering precies in het midden plaatsen en een cirkelvormige rand gebruiken om in twee lijnen op de buitenrand te schrijven die een soortgelijk ogende punt creëren als een riem die is gesneden met een Engelse puntpons. Werk af door het blote uiteinde te bedekken met randverf of een Sharpie.

Maar wacht... Voeg Conchos toe!

Een riemgesp aan een leren riem bevestigen: beginnershandleiding (5)

Nu, voor degenen onder u die een beetje pit aan uw riem willen toevoegen, laten we het hebben overconcho's toevoegen. Wacht... wat is een concho?

concho'szijn decoratieve metalen stukken die je aan je riem kunt bevestigen om hem wat extra flair en persoonlijkheid te geven. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en ontwerpen, van klassieke westerse stijlen met cowboys en paarden tot modernere en abstracte patronen.

Of je nu wat bling aan je outfit wilt toevoegen of gewoon een statement wilt maken met je accessoires, concho's zijn de juiste keuze. Bovendien zijn ze supergemakkelijk te bevestigen - verdeel je riem gewoon in gelijke delen, prik wat gaatjes en schroef of klink die kleine schoonheden op je leren canvas.

Geloof me, als je eenmaal begint met het toevoegen van concho's aan je riemen, wil je nooit meer een saaie, eenvoudige riem dragen!

Als u bijvoorbeeld 4 concho's aan uw riem wilt toevoegen, deelt u deze door 5. Dit zorgt ervoor dat de concho's zich in gelijke stappen over uw riem bevinden. Meet vanaf het midden van de schroef die het verst van de gesp verwijderd is, tot aan je eerste gaatje (het gat dat zich het dichtst bij het uiteinde van de riem tegenover de gesp bevindt).

Leg de concho's op gelijke afstand van elkaar neer en markeer vervolgens je riem bij elke concho. Pons gaten met behulp van dedraaiende stooten gebruik een schroef- of klinknagel-concho. Als je de schroefbodem gebruikt, denk er dan aan om een ​​klein beetje witte lijm toe te voegen.

Dit zal het niet permanent afdichten, dus je kunt de concho's vervangen wanneer je maar wilt, maar het zal voorkomen dat ze na verloop van tijd vanzelf gaan werken. Echt het beste van twee werelden!

Je bent klaar

Een riemgesp aan een leren riem bevestigen: beginnershandleiding (6)

Gefeliciteerd, je weet hoe je een gesp aan je riem moet bevestigen! Je weet nu hoe je gaten van de perfecte maat en zelfs een paar mooie concho's aan je riem kunt toevoegen. Vergeet niet om twee keer te meten, één keer te knippen en er plezier mee te hebben!

Met deze nieuwe vaardigheid kan datriemen makendie passen bij jouw unieke stijl en persoonlijkheid. Ga je gang en laat je nieuwe riem zien aan je vrienden en familie. Ze zullen vragen waar je het vandaan hebt en je kunt trots zeggen: "Ik heb het zelf gemaakt!"

Een riemgesp aan een leren riem bevestigen: beginnershandleiding (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 5749

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.