FaceTime blijft hangen? 11 oplossingen om te proberen (2024)

Als FaceTime-oproepen worden afgebroken, kan een moment van verbinding een nachtmerrie worden. Of we nu op een iPhone, iPad of Mac zitten, we zijn allemaal wel eens momenten tegengekomen waarop FaceTime gewoon niet meewerkte. In dit artikel onderzoeken we waarom dit gebeurt en bieden we enkele oplossingen voor Apple-apparaten.

1. FaceTime kan uitvallen

Het kan zijn dat FaceTime's ophanging of verbindingsproblemen niet aan jouw kant liggen. De FaceTime-service van Apple ondervindt mogelijk problemen.

Hier ziet u hoe u dat kunt weten:

  1. Bezoek de systeemstatuspagina van Apple: Open uw webbrowser en navigeer naarApple's systeemstatuspagina. Deze pagina biedt realtime updates over de diensten van Apple, waaronder FaceTime.
  1. Zoek naar FaceTime in de lijst: blader door de lijst met services totdat u FaceTime vindt. De status wordt ernaast weergegeven.
  2. Controleer de statuskleur: Als alles soepel verloopt, zie je een groene tekst naast FaceTime. Als er een probleem is, wordt in plaats daarvan geel of rood weergegeven.
  1. Klik voor details: Als er een probleem is, klik dan op het waarschuwingspictogram voor meer informatie. Apple geeft vaak details over wat er aan de hand is en een geschatte tijd voor een oplossing.
  2. Controleer websites van derden: Als je extra bevestiging wilt, vinden websites leukNeerdetectordoor gebruikers gerapporteerde statussen van verschillende services, waaronder FaceTime, bieden.

Als u ontdekt dat FaceTime inderdaad problemen ondervindt, kunt u het volgende doen:

  1. Wacht het af: Als het een systeembreed probleem is, kunt u alleen maar wachten tot Apple het probleem heeft opgelost. Houd de Systeemstatuspagina in de gaten voor updates.
  2. Gebruik een alternatief: In de tussentijd kunt u alternatieve videobeldiensten gebruiken, zoals Skype,Zoomof Google Meet.
  3. Breng anderen op de hoogte: Als u van plan bent FaceTime te gebruiken voor een gesprek, informeer dan de andere partij over het probleem en stel voor een ander platform te gebruiken.
  4. Volg Apple-ondersteuning: soms kan het volgen van Apple Support op sociale media of het controleren van hun website realtime updates en oplossingen bieden voor aanhoudende problemen.

Als Apple laat zien dat de FaceTime-service helemaal groen is, wordt het tijd om naar dingen aan jouw kant van de verbinding te gaan kijken om te voorkomen dat FaceTime ophangt.

2. Internet- en wifi-problemen

Een stabiele internetverbinding is de levensader van elke dienst voor videogesprekken, en FaceTime is niet anders. De frustratie over het ophangen van uw FaceTime-oproepen kan worden teruggevoerd op uw Wi-Fi-verbinding. Een zwak signaal, een verkeerde plaatsing van de router of een overbelaste bandbreedte kunnen allemaal bijdragen aan het probleem.

De oplossing: Als u last heeft van ophangen of de verbinding verbreken, probeer dan dichter bij de Wi-Fi-router te gaan staan. Als het probleem zich blijft voordoen, overweeg dan om te investeren in een router die een grotere bandbreedte aankan.

Je mag ookReset netwerk instellingenals u een iPhone of iPad gebruikt. Hiermee kunt u uw netwerkverbinding vernieuwen en het probleem oplossen. Noteer gewoon uw Wi-Fi-wachtwoorden, aangezien een reset ze zal wissen. Als u een desktop-Mac of MacBook gebruikt, kunt u ook proberen een bekabelde Ethernet-verbinding te gebruiken in plaats van Wi-Fi. Als uw Mac geen Ethernet-poort heeft, kunt u een USB Ethernet-adapter kopen op sites als Amazon.

3. Een verouderde versie van iOS of macOS

In tegenstelling tot wijn wordt software niet beter met de tijd. Het uitvoeren van FaceTime op een verouderde versie van iOS of macOS kan compatibiliteitsproblemen en storingen veroorzaken, waardoor FaceTime vastloopt. In sommige gevallen weigert de app te starten of rechtstreeks verbinding te maken.

De oplossing: Om dit op te lossen, moet u regelmatig updaten naar de nieuwste versie van iOS, iPadOS, tvOS of macOS.

Op een Mac ga je naarAppel-knop>Systeem instellingen>Algemeen>Software-update.

Ga op een iOS-apparaat naar Sinstellingen>Algemeen>Software-update. Op sommige oudere macOS-versies heet dit nog steeds 'Systeem voorkeuren.”

4. FaceTime-glitches groeperen

Verbinding maken met vrienden en familie via FaceTime in een groep is heerlijk, maar het is niet immuun voor problemen. Soms kan een onvoorziene storing ervoor zorgen dat de app onverwachts ophangt tijdens een groepsgesprek.

De oplossing: Het verschil met het geven van problemen in een groepschat is dat elke persoon die aan de chat deelneemt, een beetje probleemoplossing moet doen. Worden slechts enkele deelnemers eruit gegooid? Valt de hele chat weg? Dit kunnen aanwijzingen zijn of het probleem specifiek bij de groepschat ligt of dat individuele deelnemers problemen ondervinden. U kunt deze gids voor probleemoplossing delen met iedereen in uw groep die problemen ondervindt, om te zien of zij het probleem van hun kant kunnen oplossen.

5. Mobiele verbinding en VPN-onderbrekingen

We zijn niet allemaal overal gezegend met wifi; soms moeten we vertrouwen op een mobiele verbinding. Een zwak signaal van een mobiele telefoon of VPN-interferentie kunnen echter onderbrekingen in FaceTime-oproepen veroorzaken.

De oplossing: Als u onderbrekingen ondervindt tijdens het gebruik van een mobiele verbinding, probeer dan uw VPN uit te schakelen of ga naar een gebied met een beter signaal. Als al het andere niet lukt, kan verbinding maken met een stabiel Wi-Fi-netwerk uw redding zijn. Houd er rekening mee dat openbare WiFi als onveilig moet worden beschouwd en dat u een VPN moet gebruiken op Wi-Fi-netwerken die u niet 100% vertrouwt.

6. Onjuiste tijdinstellingen

Tijd is van essentieel belang, en in de wereld van de technologie is het letterlijker dan je zou denken. Onjuiste tijdinstellingen op uw apparaat kunnen problemen met FaceTime veroorzaken, waardoor oproepen worden verbroken.

De oplossing: zorg ervoor dat de datum- en tijdinstellingen van uw apparaat zijn ingesteld op 'Automatisch'. Op een iPhone of iPad navigeert u naarInstellingen>Algemeen>Datum Tijden schakel de “Automatisch instellen" schakelaar.

Op een Mac ga je naarAppel-knop>Systeem instellingen>Algemeen>Datum Tijden zorg ervoor dat de automatische tijd- en datumschakelaar op "Aan" staat.

7. Een melding van een slechte verbinding

Een melding ‘slechte verbinding’ tijdens een FaceTime-gesprek kan leiden tot frustratie en een verbroken gesprek. Dit kan komen doordat andere apparaten in uw huis een groot deel van uw internetbandbreedte verbruiken.

De oplossing: Om dit probleem te verhelpen, koppelt u andere apparaten los of schakelt u onnodige toepassingen uit die uw verbinding mogelijk in beslag nemen.

Controleer wel of je internetrouter een ‘quality of service’ (QoS) instelling ondersteunt, waarbij je kunt opgeven dat bepaalde vormen van internetverkeer, zoals videogesprekken, voorrang moeten krijgen op mensen die bijvoorbeeld grote apps of bestanden downloaden.

8. FaceTime-activeringsproblemen

Het af en toe ophangen van FaceTime kan te wijten zijn aan problemen met de activering ervan. Of het nu gaat om een storing in uw Apple ID of een probleem met het activeringsproces, deze kunnen willekeurige verbroken verbindingen veroorzaken.

De oplossing: Controleer of FaceTime is geactiveerd op uw Apple ID door naar de FaceTime-instellingen op uw iPhone te gaan. Meld u af en log indien nodig opnieuw in en zorg ervoor dat u de juiste Apple ID gebruikt die is ingeschakeld voor FaceTime. Soms kan het in- en uitschakelen van FaceTime in de app-instellingen activeringsproblemen oplossen.

9. Een apparaatspecifiek probleem

Bepaalde apparaten, zoals de iPad Air, iPod of iPhone X, kunnen unieke problemen hebben die ertoe leiden dat FaceTime ophangt.

De oplossing: raadpleeg Apple-ondersteuning voor oplossingen die zijn afgestemd op uw apparaatmodel. Soms is er mogelijk een software-update beschikbaar die specifiek is voor uw apparaat om het probleem op te lossen. Deze updates zijn vaak bedoeld om problemen op te lossen of de compatibiliteit met nieuwere versies van iOS of iPads te verbeteren.

U kunt proberen een zoekopdracht op internet uit te voeren met 'Facetime-verbinding verbroken' en het model van uw apparaat om te zien of er specifieke problemen bekend zijn.

10. Oproepmeldingen en vliegtuigmodus

Als u per ongeluk op meldingen tikt of per ongeluk de vliegtuigmodus inschakelt, kunnen er FaceTime-problemen ontstaan, waaronder ophangen.

De oplossing: Meldingen effectief beheren of gebruikenModus Niet storentijdens FaceTime-gesprekken kan onderbrekingen voorkomen. Zorg er bovendien voor dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld tijdens gesprekken.

11. Problemen met Android-verbindingen met FaceTime oplossen

FaceTime-berichtencompatibiliteit met Androidis een spannende ontwikkeling, maar er kunnen haperingen optreden. Als u merkt dat u moeite heeft om uw Android-apparaat te verbinden met een FaceTime-gesprek, hoeft u zich geen zorgen te maken. Hier volgen enkele veelvoorkomende problemen en oplossingen om u te helpen.

Verbindingsvereisten

Voordat u problemen oplost, moet u ervoor zorgen dat u voldoet aan de basisvereisten voor het gebruik van een FaceTime-link op een Android-apparaat. Je hebt nodig:

  1. Een Android-apparaat
  2. Een sterke wifi- of mobiele internetverbinding
  3. De nieuwste versie van Google Chrome of Microsoft Edge

Als u aan deze vereisten voldoet, moet u mogelijk problemen oplossen om samen met uw Apple-vrienden te kunnen chatten. Hier volgen enkele veelvoorkomende problemen waarmee Android-gebruikers te maken krijgen wanneer ze via een browser proberen deel te nemen aan een FaceTime-gesprek:

  • Kan niet deelnemen aan het gesprek: Controleer uw internetverbinding en start uw browser opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan een andere browser te gebruiken die aan de vereisten voldoet.
  • Microfoon of camera werkt niet:Zorg ervoor dat uw browser toestemming heeft om toegang te krijgen tot uw microfoon en camera. U kunt deze instellingen meestal vinden in de privacy- of beveiligingsopties van de browser.
  • Gesprekslink wordt niet geopend:Kopieer en plak de link handmatig in een compatibele browser. Als dat niet lukt, vraagt u de Apple-gebruiker de link opnieuw te verzenden.
  • Gesprek blijft de verbinding verbreken:Dit kan te wijten zijn aan een instabiele internetverbinding. Zorg ervoor dat u verbonden bent met een sterk wifi-netwerk of gebruik mobiele data als uw wifi onbetrouwbaar is.
  • Kan andere deelnemers niet zien:Probeer het gesprek te vernieuwen of start uw browser opnieuw. Als dit niet werkt, controleer dan de toestemmingen en instellingen van uw browser met betrekking tot het afspelen van video's.
  • FaceTime-functies die niet beschikbaar zijn op Android:Sommige functies, zoals emoji-stickers of filters, zijn mogelijk alleen beschikbaar op Apple-apparaten. Dit is geen bug maar een beperking van FaceTime op een niet-Apple-apparaat.
  • Kan geen FaceTime-link verzenden of ontvangen:Android-gebruikers kunnen geen FaceTime-gesprek starten. Zorg ervoor dat de Apple-gebruiker de link verzendt en dat deze de nieuwste iOS- of macOS-versie gebruikt.

FaceTime ophangen hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Met deze gedetailleerde oplossingen, van internetverbindingsoplossingen tot iOS-updates, kun je ononderbroken FaceTime-gesprekken voeren op je iPhone, iPad of Mac.

FaceTime blijft hangen? 11 oplossingen om te proberen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 5694

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.