Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (2024)

Elke effen jurk, rok of broek kan met een mooie riem een ​​instant transformatie ondergaan die een "wow" waard is. Als je genoeg hebt van de fantasieloze leren riemen, kun je het doe-het-zelfgebied betreden en jezelf een prachtige opvallende riem ontwerpen met stofresten die je hebt. Je kunt een prachtige riem maken met de stof die je al in je voorraad hebt en de meest gewone jurk transformeren.

Je kunt riemen maken die je jurk aanvullen of zelfs matchen met de andere accessoires die je draagt. Ckies een nieuwe stof voor een opvallend effect.

Wanneer u stof voor riemen snijdt, knipt u de stof altijd in de lengterichting, d.w.z. evenwijdig aan de zelfkant. Langsgewijze nerf rekt niet zoveel uit als de dwarse nerf of de schuine nerf. U wilt geen riem die buiten proportie uitrekt of draait. Zorg er ook voor dat de nerflijn van de stof behouden blijft tijdens het snijden om later draaien te voorkomen.

U kunt dit bericht afrekenen op de manieren omcorrigeer de nerf van de stof. Wat ik doe, is een draad in de dwarsrichting uittrekken en door de ruimte snijden en vervolgens de stof bij de zelfkanten uitlijnen om de lengtenerf correct te krijgen.

Meet rond het gebied waar u de riem gaat dragen. Voor normale riemen met drukknopen, knip een stuk stof uit met een lengte die gelijk is aan deze maat plus 5 inch extra (voor naadtoeslag en overlap). Voor andere soorten riemen, knip stof extra 10 inch tot 20 inch af voor overlapping, knopen, enz.

Hoe stoffen riemen te maken

  • Hoe stoffen riemen te maken
  • 1. Dubbele ringriem (Maak een D-ringriem)
  • 2. Eenvoudige gebonden riem / sjerpriem
  • 3. Maak een stoffen riem met gesp

1. Dubbele ringriem (Maak een D-ringriem)

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (1)

Om een ​​D-ring stoffen riem te maken, heb je 2 D-ringen of 2 Ovale ringen van dezelfde maat nodig en een stuk stof met een lengte gelijk aan Taille rond + 10 tot 15 inch extra.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (2)

Er zijn 2 manieren om de stoffen band te naaien die uw riem vormt – zonder zichtbare doorgestikte naden of met doorgestikte naden. De methode ‘zonder doorstikken’ zal ik hier uitleggen.

Om een ​​stoffen riem van 1 1/2 inch te maken, knipt u uit2 stukken stofvan lengte gelijk aan {taille ronde plus 10 inch} en breedte gelijk2 inch. De breedte hangt af van de ring die je hebt – hij moet comfortabel in de ring passen. Knip ook 1 1/2 inch brede interfacing uit van dezelfde lengte.

Bevestig de interfacing aan een van de stukken stof.

Houd deze 2 stoffen met de goede kanten naar binnen. Bevestig een kleine veiligheidsspeld aan de binnenkant bij de korte kant die is dichtgenaaid - dit is om deze stof later met de goede kant naar buiten te keren.

Naai langs de twee lange randen met een naadtoeslag van 1/4 inch.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (3)

Naai ook een van de korte kanten dicht – laat de andere korte kant los en open. Knip de naadtoeslag dicht bij de naadlijn af en vergeet niet om de hoeken af ​​te knippen zoals op de afbeelding hierboven.

Druk de naadtoeslag open met een heet strijkijzer zodat de naad er van buiten mooi uitziet. Dit is erg belangrijk.

Draai deze tube met de goede kant naar buiten met behulp van de pin die je erin hebt bewaard.

Vouw de niet-genaaide korte rand naar binnen en naai hem van bovenaf dicht – u kunt ook met de hand naaien met een kleine laddersteek zodat het naaiwerk onzichtbaar is.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (4)

Plaats nu 2 D-ringen op een van de uiteinden van de strip.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (5)

Vouw die rand een keer naar binnen en naai vast - Zorg ervoor dat u heel dicht bij de D-ringen naait. Daarvoor kun je een ritsvoet gebruiken.

Om de riem te dragen steek je de vrije rand van je riem door de 2 D-ringen.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (6)

Breng nu het uiteinde door de tweede D-ring (degene die verder van de rand verwijderd is)

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (7)

Trek het door. Dit is jouw riem.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (8)

U kunt D-ringriemen van lint of D-ringriemen van weefsel maken door een dik lint te kopen, zoals een fluwelen lint of kant-en-klare plastic banden die in winkels verkrijgbaar zijn - dit is een van de gemakkelijkste manieren om een ​​riem te maken. Deze zijn kant-en-klaar en je hoeft niet veel te naaien om er riemen van te maken. Voeg gewoon 2 D-ringen toe en je hebt gemakkelijke riemen.

U moet het lint of de band afknippen tot de lengte van de taille plus 10 inch extra. Als de andere kant van het lint er lelijk uitziet, zorg er dan voor dat u ongeveer 5 centimeter extra overlaat en dit extra aan de binnenkant naait aan de andere kant waar de D-ringen niet zijn bevestigd - dit zorgt ervoor dat de lelijke kant niet zichtbaar is wanneer de riem wordt vastgemaakt

U kunt een soortgelijke stoffen riem maken en gespen aan één uiteinde bevestigen en enkele oogjes aan één uiteinde maken om een ​​normale gespriem te maken. Bekijk dit bericht ophet bevestigen van metalen ringenop stoffen en ander materiaal.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (9)

2. Eenvoudige gebonden riem / sjerpriem

Knip stof en maak een sjerpriem en leg deze in een knoop of strik aan de voorkant van de taille.

Om een ​​sjerpriem te maken, moet u het stuk stof voor de riem knippen met een lengte van de taille rond plus 20 inch.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (10)

Bekijk deze berichten opeen sjerp strikken&verschillende manieren om sjerpen te maken.

3. Maak een stoffen riem met gesp

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (11)

Maak een stoffen riem met een stuk stof met een lengte die gelijk is aan de tailleomtrek min de lengte van de gesp plus naadtoeslag en 1/2 inch gemak.

Bevestig gespen aan de randen – U kunt het soort plastic gespen bevestigen dat u aan tassen bevestigt. Er zijn veel soorten gespen die u kunt gebruiken om stoffen riemen te maken.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (12)

Vergeet niet om voldoende naadtoeslag over te laten om door de gespen te steken.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (13)

4. Touw/koordriem

Knip een koord of touw uit met een lengte die gelijk is aan de taille rond Plus 20 inch. Het kan aan de voorkant gestrikt worden.Op dezelfde manier kunt u ook leren strips gebruiken.

5. Buisriem van gevlochten stof

Je kunt verschillende strengen garen vlechten om een ​​touw te maken. Deze wordt dan gebruikt als touwband. De touwriem kan gewoon worden gelaten zoals hij is en aan de voorkant worden vastgemaakt voor een zeer gemakkelijke riem. Het uiteinde kan als franjes worden achtergelaten nadat het enkele centimeters aan de binnenkant van de uiteinden is geknoopt

Voor het maken van een gevlochten riem meet je je taille rond. Vermenigvuldig dit met 2,5. Dit is hoeveel je moet nemen voor het maken van de vlecht.
Knip het koord of vals leer of lint 1/2 inch breed uit

Maak een steek om ze bij elkaar te houden. U kunt eerst een knoop leggen aan het einde en dan een steek maken om de draden bij elkaar te houden voordat u gaat vlechten.

Begin met vlechten zoals je je haar zou vlechten.

Je kunt hiervoor tshirtgaren gebruiken. Bekijk deze tutorial opt-shirtgaren maken.

Maak meer gecompliceerde gevlochten banden met meer garen.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (14)

Gerelateerde berichten :Maak een vlecht van 3 strengen;Maak een vlecht van 4 strengen;Maak een vlecht van 5 strengen;Maak een vlecht van 7 strengen

5. Elastische riem

Dit is een riem gemaakt van stof met elastiek aan de binnenkant. U kunt ofwel een recht voorpand maken en het elastische paneel alleen aan de achterkant maken of de riem volledig elastisch maken.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (15)

Om een ​​volledig elastische riem te maken, knipt u het stuk stof 9 inch meer af dan uw tailleomtrek. Maak van deze stof een stoffen koker door deze in het midden te vouwen. Naai langs de lange rand. Draai de tube met de goede kant naar buiten. Bevestig de drukknopen. Voeg elastiek in dat 3 inch minder is dan de tailleronde. Naai de korte randen dicht.

Om de riem met de voorkant plat te maken, knip je twee stukken stof uit die de helft van je taille plus naadtoeslag meten. Je hebt ook elastiek nodig dat de helft van je taille min 3 inch meet.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (16)

Houd het elastiek ingeklemd tussen de twee stoffen van het voorpaneel, met de goede kanten naar binnen; speld vast en naai langs de rand.

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (17)

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (18)

Laat 2 inch los om de riem met de goede kant naar buiten te draaien

Draai de riem met de goede kant naar buiten door dit gat. Randsteek het hele ding terwijl je het niet-gestikte deel sluit.

Gerelateerde berichten :Mode accessoires;Maak haarstrikken;Maak haaraccessoires;Namen van haaraccessoires

Doe-het-zelf stoffen riemen: 5 eenvoudige manieren om uw eigen riem te maken - Naaigids (2024)

FAQs

Hoe maak ik zelf een riem? ›

Riem maken

We beginnen met het opmeten van je taille om de lengte van je riem te bepalen. Meet daarom je complete taille en vervolgens het stuk van je navel (waar de gesp zal zitten) tot de zijnaad. Tel er vervolgens nog eens 10 centimeter bij op. De breedte van je riem is afhankelijk van de gesp.

Hoe maak je een ceintuur? ›

Ceintuur maken doe je zo
  1. Knip van stevig vilt, plastic of leer een 'halve' ceintuur.
  2. Maak in de uiteinden een sleuf.
  3. Haal daar een sjaal door die je aan één kant vastzet met een knoop, veiligheidsspeld, stukje klittenband of een paar steekjes.
Nov 14, 2021

Hoe moet je een riem om doen? ›

Bij heren gaat de riem tegen de klok in om het middel. Vrouwen dragen de riem met de klok mee. De gesp van een riem hoort op het middelste gat te sluiten. U stemt uw riem af op de kleur van uw schoenen.

Wat is een goede riem? ›

Hoe weet je of je te maken hebt met een goede kwaliteit riem? De riem moet soepel in de hand liggen, de achterkant moet ook zichtbaar van leer zijn. De riem moet redelijk makkelijk terug buigen als je hem zelf buigt. Na een tijdje dragen mag hij geen scheurtjes vertonen.

Welke lengte ceintuur? ›

Kies de juiste maat riem met deze omrekentabel
MaatRiemmaat in cmTaillemaat in cm
XS8075 - 85 cm
S8580 - 90 cm
M9085 - 95 cm
L9590 - 100 cm
4 more rows

Wat is de betekenis van ceintuur? ›

Een riem of ceintuur is een meestal leren of kunststoffen band met een gesp, die men om het middel kan dragen. Het doel van een ceintuur is het afzakken van een broek of rok te voorkomen.

Hoe ceintuur meten? ›

De lengte van de riem meet je vanaf het einde van de gesp waar het leer van de riem begint tot het middelste gaatje van de riem. De totale lengte van de riem zal daardoor ongeveer 15 cm langer zijn zodat je de riem in het middelste gaatje kunt sluiten. Je mag de opgemeten omvang afronden naar de dichtstbijzijnde maat.

Wat zijn de maten van een riem? ›

Kies de juiste maat riem met deze omrekentabel
MaatRiemmaat in cmTaillemaat in cm
XS8075 - 85 cm
S8580 - 90 cm
M9085 - 95 cm
L9590 - 100 cm
4 more rows

Waar is een riem van gemaakt? ›

Het materiaal waaruit een riem is vervaardigd, is meestal leer. Runderleer is een gangbare leersoort en er zijn ook riemen met koeienhuid of koeienvacht. Daarnaast worden riemen van kunststof, katoen of touw gemaakt. De kosten hiervan zijn beduidend lager dan de echt lederen riemen.

Welke riem past bij mij? ›

De meest makkelijke manier om de lengte van de riem te bepalen is aan de hand van je broekmaat. In jouw broek staat meestal de maat aangegeven, of misschien weet je hem wel uit je hoofd. Jouw maat zegt namelijk iets over de breedte van je middel. En dat is belangrijk om te bepalen welke riemmaat het beste bij jou past!

Hoe grote riem heb ik nodig? ›

De lengte van de riem meet je vanaf het einde van de gesp waar het leer van de riem begint tot het middelste gaatje van de riem. De totale lengte van de riem zal daardoor ongeveer 15 cm langer zijn zodat je de riem in het middelste gaatje kunt sluiten. Je mag de opgemeten omvang afronden naar de dichtstbijzijnde maat.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 5761

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.