Vloerkleed onder bed, hoe plaats je het? Enkele regels en tips (2024)

Vind het moeilijk omkies de juiste maat vloerkleed onder je bedvoor je kamer? Nou, je hoeft je geen zorgen meer te maken, want je bent niet de enige. Het is echter een van de meest voorkomende vragen die bij huiseigenaren opkomen.

Door een vloerkleed onder je bed te leggen, geef je je kamer karakter en voeg je meer textuur en esthetiek toe. Je hebt ruimte voor creativiteit dooreen vleugje kleuren toevoegen.

De echte vraag is hoe je een vloerkleed onder je bed legt. Dit is het gespreksonderwerp van vandaag; laten we creatiever zijn in je slaapkamerinrichting!

Welke meubels gaan op een vloerkleed?

Er zijn geen echte regels die u moet volgen bij het plaatsen van meubels op uw vloerkleed. Er zijn hier en daar wat richtlijnen, en je kunt ze negeren als je wilt. Dus het echt stylen van je slaapkamerinrichting zal veel charmanter zijn als je deze richtlijnen volgt.

Vloerkleed onder bed, hoe plaats je het? Enkele regels en tips (1)

De algemene regel die u moet volgen, is om nooit een vloerkleed te gebruiken dat de hele vloer in uw slaapkamer bedekt of een kamerbreed ontwerp heeft. Het is beter om minstens 10 tot 20 inch ruimte te laten tussen de rand van uw vloerkleed en de basisafwerking. Uw vloerkleedzal niet willekeurig zwevend aanvoelenin uw kamer en zal voldoende ruimte bedekken.

Zorg ervoor dat je het vloerkleed zo neerlegt dat de voorste twee poten van je meubel erop staan. En het mooiste is dat je nieuwe meubels op je vloerkleed kunt plaatsen, of het nu een tafel, een stoel, bed of wat dan ook is.

U kunt uw nachtkastjes bij uw bed voegen en een bank die u aan het voeteneinde van uw bed wilt plaatsen. Natuurlijk zal hetgeheel afhangenafhankelijk van de grootte van het tapijt dat je hebt en de grootte van de kamer. Met een groter vloerkleed kun je er meer meubels op kwijt.

Welke maat vloerkleed voor onder bed?

Wat is de ideale maat vloerkleed voor onder je bed? Er zijn verschillende maten beschikbaar, maar u moet rekening houden met een aantal andere factoren.

U moet overwegen hoe groot uw slaapkamer is en wat voor soort meubels deze heeft. Houd altijd rekening met de grootte van je bed en of het een bankje aan het voeteneinde en nachtkastjes heeft.

Je moet het natuurlijk op de juiste manier plaatsen, want met meer bewegende delen moet je misschien veel aanpassingen aan je vloerkleed maken als je gaat verhuizenrondom je slaapkamer. We zullen besprekenqueensize beddenaangezien dit de ideale basis is voor onze discussie.

Waarom zijn tapijtkussens essentieel?

U moet niet vergeten dat drugs nog steeds relevant zijn, zelfs als u kamerbreed tapijt in uw slaapkamer heeft. De sleutel hier is om de 5e niet te negerenmuur van je slaapkamer. Daarom, aangezien u tijd neemt bij het kopen van kwaliteitsgordijnen voor uw ramen, moet u niet zomaar voor een vloerkleed onder het bed gaan.

Door op zo'n kleed te lopen, wordt het comfortabeler om erover te lopen. En dat is vooral het geval als je hardhouten vloeren hebt. Dit komt omdat je vloerkleed dat niet doetverschuiven of wegglijdenvan onder je voeten terwijl je erop loopt. In plaats daarvan beschermt het het tapijt en het tapijt (als je dat hebt) tegen rimpelen en slijtage.

Mogelijk wordt u gevraagd om voor een vloerkleed te gaan, wat een goede optie is. Maar voor een vol vloerkleed gaan is een veel betere optie, omdat het er gewoon stijlvoller uitziet en je slaapkamer een boost geefteen unieke uitstraling.

Is een vloerkleed over tapijt oké?

Ja, het werkt prima, maar het hangt sterk afop je slaapkamertapijt. Een vloerkleed kiezen zal er bijzonder uitzien als je een laagpolig tapijt hebt. Je kunt je hele kamer heel opgeruimd inrichten.

Je meubels zullen niet voelen alsof ze in je kamer zweven. Maar met een hoogpolig tapijt ligt het toch net even anders want het zal wel moetengeef het uiterlijk opvan uw tapijt, aangezien veel gebieden door het tapijt zelf worden bedekt. Je beste optie om voor een vloerkleed te gaan is dus een laagpolig tapijt dat er geweldig uitziet.

Moet u vloerkleden over andere karpetten leggen?

Dit is een opwindend ontwerpconcept, en als je voor gelaagdheid kiest, kan het je goed van pas komen voor een uitstekend ontwerp. Door je vloerkleed in laagjes te leggen met natuurlijke vezels zoals sisal of jute, krijg je veel textuur. En je hebt ruimte om voor een ander te gaanvintage of patroonvloerkleed er helemaal bovenop.

Maar u moet er rekening mee houden wanneer u karpetten in laagjes legt, dat u rekening houdt met de grootte van uw beide vloerkleden. Je moet beslissen hoeveel van elk vloerkleed je wilt zien. Laat minimaal 3 inch van het basiskleed zichtbaar om de look meer opzettelijk te maken. Je kunt ook maximaal 10 of 12 inch overlaten, maar niet meer.

Wat moet ik doen als ik kinderen of huisdieren heb?

Een goed ontwerp in je huis is gezinsvriendelijk en het kan. Je kunt de goedkoopste optie kiezen als je een kleed onder het bed van je kinderkamer wilt leggen. Je krijgt waar je voor betaalt.

Kies liever voor een duurzaam vloerkleed dat niet snel slijt. Zo'n vloerkleed zal veel gemakkelijker schoon te maken zijn. Kinderen en huisdieren zijn hard voor dingen, enduurzaamheid zal komenhandig.

Strikt voor de huisdieren kun je gaan voor die strak geweven vloerkleden. Laagpolige vloerkleden zijn een redelijk goede optie. Het voorkomt dat die kleine spijkers in de nagel blijven stekenstapels, vastgelopen, ofgevangen in de vezels.

Tapijtplaatsing, vorm en maat doen er toe

Vloerkleed onder bed, hoe plaats je het? Enkele regels en tips (2)

De vorm van je vloerkleed is van groot belang wanneer je het onder je bed legt. In de meeste gevallen zijn er vierkante, rechthoekige of ronde vloerkleden verkrijgbaar. Maarrechthoekige tapijtenzijn de meest voorkomende, en dit is de vorm waar je ook voor moet gaan.

U kunt echter overwegen om voor ronde en vierkante vormen te gaan, zolang ze maar beter zichtbaar zijn vanaf beide kanten van uw bed en het voeteneinde. Zorg ervoor dat je deze tapijten aanbrengt op ten minste ⅔ van je bed in de richting van het voedseleinde.

Afhankelijk van de grootte van het vloerkleed, kunt u dit doenplaats uw nachtkastjesen het bankje aan het voeteneind van je bed.

Karpetmaten voor kleinere kamers

Je kunt een groter vloerkleed gebruiken als je een kleine slaapkamer hebt. Je kunt er de hele ruimte mee gaan vullen. Houd er rekening mee om te vertrekken omminimaal 2 tot 5 inch ruimtevan de muren. Misschien heb je een tweeling of een groot bed in je kleine slaapkamer.

Twee aparte bedden zijn ongeveer 39 inch breed en 75 inch lang. Twin XL-bedden kunnen tot 80 inch lang zijn. Een tweepersoonsbed is 54 inch breed en 75 inch lang.

  • Een vloerkleed van 4×6 of 5×8 voet past mooi in eenkleine kamer. En je moet het kleed ⅔ van je bed aan de onderkant houden.
  • Vloerkleden van 1,8 x 9 meter bieden plaats aan nachtkastjes en een bank aan het voeteneinde van uw bed.
  • Vloerkleden van 9 x 12 voet passen op een paar eenpersoonsbedden, een nachtkastje in het midden en twee banken aan het voeteneinde van elk van deze bedden.

Karpetmaten voor grotere slaapkamers

Als je in je grote slaapkamer voor een vloerkleed kiest dat veel te klein is, ontstaat er onevenwichtigheid in de ruimte. Als u van plan bent om voor een groter vloerkleed te gaan dat het grootste deel van het vloerkleed bedektruimte in je kamer, zorg ervoor dat er ten minste 20 cm ruimte overblijft vanaf de muren en de randen van het vloerkleed.

Grotere kamers hebben meestal queensize of kingsize bedden. Queensize bedden zijn 60 inch breed en 80 inch lang, terwijl kingsize bedden 76 inch breed en 80 inch lang zijn. ACalifornisch kingsize bedis 72 inch breed en84 inch lang.

  • Tapijten van 8×10 of 9×12 voet passen op de ⅔ van uw bed aan het voeteneinde, maar bieden geen plaats aan uw nachtkastjes.
  • Tapijten van 12 x 15 voet geven een evenwichtiger uiterlijk, zelfs onder een Cal-kingsize bed en zijn geschikt voor nachtkastjes.
  • Over het algemeen moet een vloerkleed zich aan beide zijden en vanaf het voeteneinde van het bed ongeveer 18 tot 24 inch uitstrekken.

Hoe ver onder een bed moet je een vloerkleed leggen?

Voor het plaatsen van vloerkleden in de slaapkamer moet u de plaatsing bepalen op basis van de grootte van uw vloerkleed en uw kamer. De algemene regel is om je vloerkleed minimaal onder ⅔ van je bed richting het voeteneinde te leggen. En het maakt niet uit wat de maat en vorm van je vloerkleed is. Het moet ⅔ richting het voeteneinde van uw bed zijn.

Afhankelijk van de grootte van het tuig, moet je beslissen of het geschikt is voor je nachtkastjes en dat bankje aan de voeteinde van je bed,samen met wat ander meubilair. Als je meer ruimte wilt hebben, zul je een groter vloerkleed moeten kiezen op basis van de grootte van je kamer.

Kamer grootte

De grootte van je slaapkamer zal ook veel uitmaken. Een kleine slaapkamer meet 12 × 14 voet. Een middelgrote slaapkamer meet14 × 20 voet, terwijl een grote slaapkamer 16 × 24 voet groot is. U moet rekening houden met deze afmetingen bij het kiezen van een geschikte maat voor uw slaapkamer.

U moet er rekening mee houden dat u minimaal 18 tot 24 inch ruimte in uw kamer moet laten tussen de rand van detapijt en je murenom het decor een lust voor het oog te maken.

Een vloerkleed van 5 × 7 of 5 × 8 voet kan redelijk goed werken voor kleine slaapkamers. Voor een middelgrote slaapkamer moet je kiezen voor vloerkleden van 6×9 of 7 x 10, terwijl je voor eengrotere slaapkamer, is het beter om te kiezen voor 8×10 of 9×12 vloerkleden. Of je nu het nachtkastje wilt bedekken of dat bankje aan het eten of iets anders wilt plaatsen, is helemaal aan jou.

Type bed en aantal nachtkastjes

Het aantal nachtkastjes is in de meeste slaapkamers meestal 1 of 2. Als je een groot tweepersoonsbed, een queensize bed of een kingsize bed hebt, heb je er een paarnachtkastjesop elke hoek bij de hardboards.

Als je twee aparte bedden hebt, heb je één nachtkastje in het midden van de twee hoofdeinden. Op basis van de grootte van de vloerkleden kun je deze nachtkastjes plaatsen. U dient ervoor te zorgen dat minimaal 18 tot24 inch van het vloerkleedwordt buiten het bed verkend om het te laten tellen.

Manieren om een ​​vloerkleed te plaatsen

Op basis van de richtlijnen die we hierboven hebben gegeven, zijn erdrie verschillende manierendie je kunt gebruiken om een ​​kleed onder het bed te leggen.

Verankering nachtkastje en bed

Met een grote slaapkamer en een bedkleed dat breed is, kun je het zo neerleggen dat er plaats is voor zowel je bed als je nachtkastjes. Je zult voor moeten gaaneen groter vloerkleed, die zich moet uitstrekken van de voet van uw bed tot de muur achter het hoofdeinde.

Je vloerkleed voor het nachtkastje leggen

Als je een vloerkleed hebt dat niet breed genoeg is om dat te bedekkenafstand, dan kun je hem voor de nachtkastjes plaatsen. In een dergelijk scenario moet het vloerkleed minimaal 30 cm voor het voeteneinde van het bed liggen.

Beginnen met een vloerkleed vanuit het midden van het bed

Als u een bank aan het voeteneinde of een poef heeft, moet uw vloerkleed een paar centimeter verder gaan om plaats te bieden aan die poef of bank. Om dit te doen, moet u uw vloerkleed vanuit het midden van het bed beginnen en ervoor zorgen dat u het zo neerlegt datplaats de poefof bank.

Conclusie

Door een vloerkleed onder je bed te leggen, geef je je slaapkamer een unieke en frisse uitstraling. En het beste is dat je meer textuur en patroon aan je slaapkamer kunt toevoegen.

Zorg ervoor dat je de juiste maat vloerkleed hebt voor je bedmaat en kamergrootte, wat wonderen zal doen voor je slaapkamerinrichting.

Veelgestelde vragen over vloerkleed onder bed

Welke maat vloerkleed moet je onder een kingsize bed leggen?

Kingsize bedden zijn 80 inch lang en 76 inch breed. Californische kingsize bedden zijn 84 inch lang en 72 inch breed. Nu moet je kiezen voor een vloerkleed dat minstens 18 tot 24 inch aan weerszijden van je bed moet uitsteken.

Welke maat vloerkleed moet je onder een Queen size bed leggen?

Queen bedden zijn 80 inch lang en 60 inch breed. U moet kiezen voor een vloerkleed dat zich ten minste 18 inch uitstrekt vanaf beide bedmaten.

Waarom leg je een kleed onder een bed?

U dient uw vloerkleed minimaal ⅔ richting het voeteneinde van het bed te leggen. Nu hangt het af van de grootte van het vloerkleed en of je nachtkastjes en de poef aan het voeteneinde van je bed kunt plaatsen of niet.

Vloerkleed onder bed, hoe plaats je het? Enkele regels en tips (2024)

FAQs

Hoe leg je een vloerkleed onder je bed? ›

Maat bij vloerkleed onder bed: laat het vloerkleed links en rechts van het bed zeker 60 tot 70 cm uitsteken. Daarvoor tel je 120 tot 140 cm op bij de breedte van je bed. Vloerkleed onder je hele bed: De lengte van het kleed bepaal je door van hoofdeind tot voeteneind te meten en daarbij ook 60-70 cm op te tellen.

Hoe hoort een kleed te liggen? ›

Een vloerkleed verbindt alle meubelstukken met elkaar en zorgt voor een rustige en harmonieuze uitstraling. Een belangrijke tip op internet: “Zorg dat het vloerkleed tegen of onder de poten ligt van de zitmeubelen. Wanneer het kleed een stuk van de poten af ligt, verbindt het de meubelstukken niet meer met elkaar.

Hoe leg je een kleed neer bij een hoekbank? ›

Een vierkant vloerkleed is ook perfect voor hoekbanken die aan beide zijden gelijk zijn. Het advies daarin is om te kiezen voor een formaat te kiezen dat een slag groter is dan de afmeting van de bank. Zo steekt het vloerkleed aan beide kanten iets uit en creëer je een mooier geheel.

Hoe ver moet een kleed onder de bank? ›

Vloerkleed in de zithoek

Hierdoor creëer je rust, sfeer en eenheid in de woonkamer. Meet vooraf de bank op en tel daar ongeveer 30 centimeter bij op. Zo zorg je ervoor dat het vloerkleed ongeveer 15 centimeter onder en naast de bank ligt.

Hoe tapijt neerleggen? ›

Het vloerkleed onder de bank

Met het karpet onder de bank – net onder de voorste poten of helemaal – maak je optimaal gebruik van de verbindende werking van het kleed. Wanneer je zithoek bestaat uit afzonderlijke stukken uit verschillende lijnen verdient dit daarom de voorkeur.

Wat moet je onder tapijt leggen? ›

Een egaliserende, isolerende ondervloer mag daarom niet ontbreken! Een vochtwerende en dampdichte ondervloer verlengt de levensduur van je tapijt. De geluiddempende en warmte-isolerende eigenschappen zorgen tegelijkertijd voor meer woonplezier.

Wat voor kleed in slaapkamer? ›

Met een vloerkleed in de slaapkamer zorg je voor een gezellige sfeer. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed in het zwart, beige, wit of taupe naast je bed of kies voor een kleed aan het voeteneinde. Een wollen vloerkleed onder je bed is lekker knus, maar je kan ook gaan voor een stoer kleed van jute of sisal.

Wat is het verschil tussen een tapijt en een kleed? ›

Een vloerkleed is altijd een losliggend kleed en bedekt niet de gehele vloer. Een tapijt daarentegen kan wel de hele vloer beslaan en ligt dan vast. Ook wel vloerbedekking genoemd. Zowel een tapijt als vloerkleed of karpet kan als wandbekleding gebruikt worden.

Hoe groot hoort een vloerkleed te zijn? ›

De minimale maat van een vloerkleed wanneer de bank tegen de muur staat is als volgt: de voorste poten van een meubel moeten (voor 20 tot 30 centimeter) op het vloerkleed staan. Bovendien moet het kleed 10 centimeter breder zijn dan de bank. Dit zorgt voor een symmetrisch beeld.

Kan een rond kleed bij een hoekbank? ›

Een rond vloerkleed onder een hoekbank

Dan hebben wij dé gouden tip voor jou. Een rond vloerkleed geeft een onverwachts leuke twist aan jouw interieur. De meeste huizen komen vaak met rechte muren en meubels met elkaar overeen. Om deze rechte lijnen nu eens goed te doorbreken, kan je een rond vloerkleed neerleggen.

Hoe hang je een kleed aan de muur? ›

Een wandkleed ophangen

Bevestig aan de achterkant van het kleed een brede reep klittenband en plak de andere kant op de muur. Zo kleef je het vloerkleed als het ware aan de muur. Voor extra stevigheid kun je beide stroken klittenband op een lat bevestigen en die aan de muur en aan het kleed bevestigen.

Wat voor kleed bij hoekbank? ›

Maar wanneer je kiest voor een patroon, dan kun je overwegen het vloerkleed voor de bank te leggen. Het is hierin waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Over het algemeen is een rechthoekig of vierkant kleed het mooist bij een hoekbank.

Welke kleur vloerkleed past bij een bruine bank? ›

Als we kijken naar de kleurgroepen, valt bruin in de kleurgroep 'aardetinten'. Dit maakt dat een bruine bank goed gecombineerd kan worden met een vloerkleed aardetinten, zoals beige, zand of taupe. Een bruine bank gaat ook uitstekend samen met een terracotta vloerkleed.

Hoe heet een kleed om over een bank te leggen? ›

Een grand foulard is een kleed om over de bank te leggen. In ons assortiment zijn ze altijd van katoen en uiteraard nooit synthetisch. Is je bank wat versleten maar wil je nog geen nieuwe? Drapeer er een mooie grand foulard over en je bank ziet er weer als nieuw uit.

Waarom kleed onder eettafel? ›

Het kan dus een heel goed idee zijn om een vloerkleed onder de eettafel te plaatsen als je een grote open leefruimte hebt, waar de woonkamer, de eetkamer en de open keuken zijn ingericht; Een vloerkleed zorgt voor sfeer en warmte in elke kamer, dat geldt dus ook voor de eethoek.

Waarom tapijt in slaapkamer? ›

Tapijt. Tapijt is de meest stille vloer. Vloerbedekking is heerlijk zacht aan je voeten en geeft je slaapkamer meteen een knusse, warme sfeer. Tapijt is lastiger schoon te maken en is minder geschikt voor mensen met een allergie.

Welk vloerkleed in slaapkamer? ›

Met een vloerkleed in de slaapkamer zorg je voor een gezellige sfeer. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed in het zwart, beige, wit of taupe naast je bed of kies voor een kleed aan het voeteneinde. Een wollen vloerkleed onder je bed is lekker knus, maar je kan ook gaan voor een stoer kleed van jute of sisal.

Hoe vloerkleed ophangen? ›

De voorkeursmethode om een vloerkleed aan de muur te hangen is met klittenband. Deze tape bestaat uit twee afzonderlijke stroken: de haak- en de lusband. Bevestigen van de tape aan het tapijt – De lusband moet aan de achterkant van uw vloerkleed worden vastgenaaid, langs de bovenrand.

Wat is het verschil tussen een vloerkleed en een tapijt? ›

Een vloerkleed is altijd een losliggend kleed en bedekt niet de gehele vloer. Een tapijt daarentegen kan wel de hele vloer beslaan en ligt dan vast. Of karpet, al wordt dat woord in de huidige tijd niet vaak meer gebruikt. Deze begrippen worden vaak door elkaar gebruikt, ook door ons.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5445

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.