Hoe een tunnel van huis naar garage te bouwen: ongezien ontsnappen | Overlevingssmaak (2024)

Het is een droom die uitkomt voor overlevers, preppers, kinderen, piraten en iedereen die ooit een geheime plek wilde om de zijne te noemen. Een tunnel bouwen van uw huis naar de garage als vluchtweg is verstandig en lonend. Bovendien is het erg leuk om te plannen. Laat de luchthartige delen van dit project echter uw gezond verstand niet overnemen. Ondergrondse engineering is geen grap. Bovendien kun je niet bezuinigen als je wilt dat het je leven redt. Helaas kan het verkeerd doen veel meer kwaad aanrichten dan je zou denken. Dat gezegd hebbende, vind ik dat iedereen een ontsnappingstunnel moet bouwen. Dus, met de juiste waarschuwingen, ga ik uitleggen hoe je deze ingewikkelde prestatie kunt volbrengen. Wees bereid om serieuze tijd en moeite te steken in het slagen van deze essentiële onderneming.

Hoe bouw je een tunnel van je huis naar de garage?Je bouwt een tunnel van je huis naar je garage door voorzichtig een stabiele buisvormige opening te maken. Het ontwerpen van een veilige vluchtroute is een zeer betrokken proces. Het verstevigen van de muren en het plafond is bijvoorbeeld absoluut noodzakelijk als u niet levend begraven wilt worden.

Voordat u een tunnel bouwt van huis naar garage

Het bouwen van een vluchttunnel van uw huis naar de garage is veel meer dan alleen graven. Tenzij u een uitzonderlijke hoeveelheid ervaring en kennis heeft op het gebied van tunneltechniek, moet u een professionele adviseur inhuren om u te helpen. Dat gezegd hebbende, zal ik je een overzicht geven van de basis, zodat je weet hoe je dit project moet plannen.

In een noodsituatie, zoals een huisinvasie, wordt het moeilijker om bij uw bug-out-voertuig te komen. Gelukkig is een vluchttunnel naar de garage de perfecte oplossing. Ongezien wegglippen naar veiligheid is een briljante manier om verwondingen en onnodige gevechten te voorkomen.

Technische waarschuwingen

Begin alsjeblieft niet zomaar willekeurig te graven. U moet de minerale rechten op het onroerend goed hebben en de nutsbedrijven moeten de lijnen komen markeren. Denk na voordat je graaft, zodat je geen ramp veroorzaakt. Onzorgvuldigheid en onnadenkendheid kunnen u verwonden of doden bij een groot project als dit.

Een ontsnappingstunnel is een fantastisch idee als je het goed doet. Ik heb echter veel te veel mensen gezien die aannemen dat stabiel uitziend vuil hetzelfde is als een veilige tunnel. Bovendien kun je niet zomaar een reeks zeecontainers of duikerleidingen begraven om de aarde tegen te houden. Relatief dunne metalen zijkanten die goede bovengrondse huizen maken, zullen bezwijken onder de druk van tonnen vuil.

Bovendien kunnen tunnels zonder luchtcirculatie beschimmelde gezondheidsrisico's worden. Je hebt een manier nodig waarop de lucht vrij kan stromen. Het is van vitaal belang om uw nooddoorgang regelmatig schoon te maken en te luchten. Het smeren van deurscharnieren en het verwijderen van ongedierte of insecten binnenin maakt deel uit van essentieel onderhoud van vluchttunnels.

Voorbereidingen voor het bouwen van een ontsnappingstunnel

Er zijn twee dingen die je nodig hebt voordat je een tunnel van je garage naar je huis kunt plannen. Eerst moet u de minerale rechten controleren. Het uitgraven van vuil is in sommige gebieden een overtreding.

Ik raad je aan om te gebruikendraagbare garagezal graven rond uw garage.Klik hierom er een te bekijken van 8 voet bij 8 voet die ook geweldig is voor opslag.

Ten tweede is het van cruciaal belang dat de nutsbedrijven naar buiten komen en alle relevante ondergrondse lijnen markeren. Graven zonder na te denken over ingegraven kabels en rioolbuizen is een grote vergissing. U wilt niet betalen voor reparaties. Wat nog belangrijker is, u zult niet genieten van het reinigen van rioolgas en lekkage uit uw nieuwe tunnel.

Ik raad aan om een ​​paar ondiepe gaten te graven om te zien wat er onder de grond zit in het algemene gebied waar je van plan bent je tunnel in te richten. Tenzij je veel extra werk wilt doen, moet je om grote bomen heen. Evenzo hebben sommige gebieden graniet of klei onder het oppervlak. Beide zullen het graven aanzienlijk moeilijker maken.

Goede ontwerpbeslissingen

Vervolgens moet u een blauwdruk maken. Bepaal of u van plan bent om volledig onder het oppervlak te werken (saai), of om te graven en het dak af te dekken (knippen en bedekken). Elk heeft zijn unieke uitdagingen.

Een open pit is meer zichtbaar, zowel voor iedereen die kijkt als voor de elementen. Bovendien moet u plannen om het te dekken terwijl u werkt. Het is echter gemakkelijker voor een beginner om vanaf het oppervlak naar beneden te werken.

Door volledig onder de oppervlakte te werken, kunt u uw geheim bewaren. Helaas is het ook gevaarlijker. Je schrap zetten terwijl je werkt is intensiever bij ondergronds bouwen.

Breng de afstand zorgvuldig in kaart. U moet rekening houden met deuren, ventilatieopeningen indien nodig en zelfs elektrische leidingen als u wilt dat stroom uw weg verlicht. Ik raad het gebruik van zaklampen of enige vorm van vuur niet aan als permanente verlichtingsoplossing.

Helaas gaan zaklampen verloren of gaan ze kapot en kunnen de batterijen leeg raken. Ondertussen vreten vlammen zuurstof op. Bovendien, als je muren met houten panelen hebt, wil je geen vuur in de buurt.

Knippen en bedekken versus. Saai

Uw budget en capaciteiten bepalen hoe u dit project aanpakt. Met de hand graven is zwaar en tijdrovend werk. Het is echter veel gemakkelijker om vanaf het oppervlak naar beneden te gaan in de stijl van knippen en bedekken. Aangezien u onderweg geen plafond hoeft te schrappen, is dit de beste techniek als u geen professionele hulp heeft.

Als alternatief, als u een groter budget heeft en het zich kunt veroorloveneen saaie machine, je kunt onder de oppervlakte werken. Ondergrondse tunnels kunnen met de hand worden gemaakt. Het zal meer tijd en materiaal kosten om dit veilig te doen. Zorg ervoor dat u uw vuilplafond steunt en ondersteunt met gaas, balken en andere technieken terwijl u bezig bent.

Een andere manier om deze techniek te gebruiken is in korte segmenten. Je zou een sectie van twee tot vier voet lang per keer kunnen maken en de constructie van elk stuk gaandeweg voltooien. Of u nu cement of hout gebruikt, u moet rekening houden met vochtafdichting aan de buitenkant van uw muren.

Vloeren

Voordat u begint, is het van essentieel belang om te beslissen of u een vloer gaat leggen of vuil achterlaat. Als u van plan bent om cement te gebruiken, moet u het versterken met wapening. Het plaatsen van muurbalken in het cement of het toevoegen van vloeren nadat u klaar bent, is ook een belangrijke vraag.

Veilige versteviging

U moet de lokale bouwvoorschriften controleren om de vereisten voor ondergrondse muren te bepalen. Het is van vitaal belang om je aan de bouwvoorschriften te houden, zodat je geen ondermaatse tunnel creëert.Het tegenhouden van tonnen steen en vuil is geen lachertje. In tegenstelling tot tv-schurken die een bankkluis proberen te bereiken, moet je een raamwerk plaatsen om je tunnel op zijn plaats te houden, nog voordat je de laatste muren en het plafond ophangt.

Dakbedekking & Ventilatie

Tenzij je dwars door naadloos gesteente boort, wat ongelooflijk onwaarschijnlijk is, heb je uitstekende dakbedekking nodig. Als je knipt en bedekt, is het veel gemakkelijkercreëer een stevig dakboven je hoofd dat dragend zal zijn. Het kan echter zijn dat u hoe dan ook ventilatieopeningen nodig heeft voor circulatie.

Tenzij de afstand zo kort is dat je geen tunnel nodig hebt, is de luchtstroom een ​​probleem. Het installeren van ventilatieopeningen die lucht verplaatsen, helpt schimmel te voorkomen. Wat nog belangrijker is, het verzekert het vermogen om te ademen.

Uitgangen en ingangen

Omdat je aan beide uiteinden van je vluchtroute het beste goed afgesloten, afsluitbare deuren hebt, moet je zuurstof garanderen. Als je huisindringers achter je hebt en een geblokkeerde deur voor je, moet je je misschien een tijdje verstoppen totdat ze weggaan.Beide deuren goed verborgen houdenen eenvoudig te versterken, zou ook deel moeten uitmaken van je overlevingstunnelblauwdruk.

Zorg ervoor dat er niets in uw garage is dat uw uitgang zou kunnen blokkeren. Je wilt bijvoorbeeld geen vloerpaneel waar een auto op staat. Helaas verandert dat je ontsnappingsroute in een tombe of, in het beste geval, een lange kelder met maar één uitgang.

Upgrades van huis naar garage-ontsnappingstunnel

Naast een primaire tunnel van het huis naar de garage, zou je moeten overwegen om tijdens het ontwerpen en graven een paar functies toe te voegen. Een fundamentele smalle doorgang brengt je van punt A naar punt B. Als overlever is multitasken echter van cruciaal belang.

Een vluchtroute is een uitstekende locatie voor bug-out-bags. Ze uit het zicht plaatsen, maar wel langs je ontsnappingsroute, is slim en stiekem. Als je BOB's meestal boven in huis houdt, gooi ze dan niet weg. Plaats in plaats daarvan een back-upset in je ontsnappingstunnel. Zorg ervoor dat ze zich in de buurt van het einde van de garage bevinden om sneller te kunnen ontsnappen.

Kijk vervolgens naar het verbreden van de tunnel. Te veel mensen denken aan een kruipruimte of nauwe doorgang waar je voorover moet bukken om te bewegen, maar deze ruimte moet een leven lang meegaan. Het is tenslotte een ontsnappingsroute. Kies voor een ruimte van minstens 1,20 meter breed en hoog genoeg om te staan ​​zonder het plafond te borstelen.

Houd er rekening mee dat u mogelijk een gewond familielid of vriend moet verhuizen. Bovendien zal veroudering de manier waarop je beweegt veranderen. Geef jezelf voldoende ruimte om je om te draaien, te gaan zitten en te manoeuvreren.

Uiteindelijk zou deze doorgang ook dienst kunnen doen als stormschuilplaats of back-up. Vooral als overlevingsplanning nieuw voor je is, zijn ruimtes die aan meerdere behoeften voldoen uitstekend. Bovendien is het een verstandige upgrade om planken toe te voegen als je de muren versterkt.

Opbergruimte die gemakkelijk te bereiken is tijdens een noodgeval is niet iets waar genoeg mensen aan denken. Als je geen koele, droge, donkere ruimte hebt voor het bewaren van voedsel en andere benodigdheden, is dit een ideale locatie. Brandstof, batterijen en andere non-food hebben ook allemaal vergelijkbare behoeften. Als je al opslagruimte hebt, maakt deze back-upcache het gemakkelijker om te pakken en te gaan.

Als je van plan bent om een ​​volle bunker, tornadoschuilplaats of geklimatiseerde wortelkelder toe te voegen, is een aftakking van de tunnel gemakkelijk te bereiken. Overlevingsplannen voor de lange termijn kunnen stukje bij beetje worden uitgevoerd en toch een samenhangend geheel vormen. Bovendien bespaart u tijd en geld als u niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Laatste gedachten

Het bouwen van een ontsnappingstunnel is niet voor lui of slecht geïnformeerd. U zult veel fysiek zwaar werk moeten verzetten en moeten investeren in hoogwaardige materialen. Zie het net als een onderzeeër. U wilt geen gokspel spelen met uw leven en veiligheid.

Als u eenmaal een goed ontworpen oplossing heeft, gaat uw tunnel jaren of zelfs generaties mee. Een goede ontsnappingsroute kan je leven redden bij een aanval of zelfs bij brand. Bovendien kan je de ondergrondse ruimte gebruiken voor een tijdelijke schuilplaats bij storm.

Bouw verstandig en voeg functies toe die u nog niet nodig heeft. Extra ruimte, planken langs de wanden en leidingen voor elektra zijn allemaal slimme toevoegingen aan je vluchttunnel.

Hoe een tunnel van huis naar garage te bouwen: ongezien ontsnappen | Overlevingssmaak (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6249

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.