Een tv aan de muur monteren | Digitale Trends (2024)

Een van de grootste voordelen vanmoderne tv'sis dat je ze aan de muur kunt monteren, wat een meer bioscoopachtige kijkervaring mogelijk maakt en ruimte bespaart. Of je krijgteen universele beugel om je huidige tv te upgradenaan een muur of je tv werd geleverd met een VESA-beugel die je graag wilt gebruiken, er zijn genoeg opties! Maar voordat je de boor uitbreekt ennoppenzoeker, wil je deze handleiding lezen die we hebben samengesteld, vooral als dit de eerste keer is dat je een nieuwe tv aan de muur monteert.

Wandmontage is geen rocket science, maar het vereist wel wat precisie, zorg en geduld. Het laatste wat je wilt meemaken is tenslotte dat je nieuwe set gebarsten op je hardhouten vloer ligt in een hoop afgebrokkelde gipsplaten. Neem een ​​paar minuten de tijd om onze tips, trucs en expertise te lezen en te absorberen.

Inhoud

  • Op welke hoogte moet mijn tv aan de muur hangen?
  • Hoe zit het met de kijkafstand?
  • Een tv-muurbeugel uitzoeken
  • Welke kleur moet ik de muur achter de tv verven?
  • Hoe je een stud finder op de juiste manier gebruikt
  • Hulp! De noppen zitten op de verkeerde plek - of er zijn er geen
  • Verstop alstublieft alle snoeren in de muur
  • De juiste kabellengte kiezen
  • Uw tv correct waterpas zetten

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Duur

twee uur

Wat je nodig hebt

  • Wandmontageset — een set die geschikt is voor de grootte en het gewicht van uw tv

  • Boormachine

  • Schroevendraaiers en boren die ongeveer even groot zijn als de schroeven die u gaat gebruiken

  • Rolmaat

  • Stoeterijzoeker

  • Dunne precisie schroevendraaier of spijker voor het bevestigen van de stud

  • Standaard niveau of nivellering app

  • Potlood

  • Schilderstape

Een tv aan de muur monteren | Digitale Trends (1)

Op welke hoogte moet mijn tv aan de muur hangen?

Je gaat vele uren klokken met je ogen op deze tv gericht, dus de hoogte waarop je hem monteert, is misschien wel de belangrijkste beslissing die je neemt. Hoewel er enige discussie is over de vraag of hoger beter is, is de beste positie voor de meeste mensen ooghoogte, niet omhoog kijkend. Denk er eens over na: niemand zit op de eerste rijen van een bioscoop omdat omhoog kijken naar het scherm belastend is voor de nek en ogen. Maar het is ook verstandig om te bepalen wat 'zittend' betekent in de specifieke kamer waarin uw tv staat en hoe u ernaar gaat kijken.

Als je bijvoorbeeld naar de wedstrijd gaat kijken terwijl je op barkrukken zit of tijdens het darten of poolen, wil je de tv hoger monteren dan wanneer je onderuitgezakt op de bank zit en je laatste obsessie bint. .

Om je tv op ooghoogte te monteren, ga je zitten zoals je normaal zou doen op je favoriete stoel, kruk of bank, en laat je een vriend of familielid meten vanaf de vloer tot aan je ooghoogte, rekening houdend met anderen die mogelijk kijken de tv ook (een paar centimeter hoog zal geen groot verschil maken).

Deze hoogte zal zijn waar het midden van je tv zou moeten zijn, niet de boven- of onderranden. Als alternatief is een goede algemene hoogte, volgens Samsung, 42 inch vanaf de vloer, wat ongeveer ooghoogte is voor iemand die 1,5 meter lang is. Welke hoogte je ook kiest, neem een ​​stuk schilderstape en plak het op de muur op de plek waar het midden komt. Ga dan zitten en staar een minuut of 10. Als het comfortabel aanvoelt, dan zit je goed.

De grootte van je tv gaat ook een kleine rol spelen, aangezien de hoogte van de tv (gemeten vanaf de bovenrand tot de onderkant) in tweeën gedeeld het midden zal zijn. Als je aan de muur boven een meubelstuk monteert, zoals een A/V-kast, hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je het midden plaatst om jezelf voldoende ruimte boven het meubel te geven. Als uw ideale hoogte op ooghoogte bijvoorbeeld 40 inch is en u heeft een kast van 20 inch, trekt u de hoogte van de kast af van uw hoogte op ooghoogte, zodat u 20 inch krijgt. Neem vervolgens de hoogte van uw tv, zeg 32 inch, en deel die doormidden (16 inch) om de afstand tussen het midden en de onderkant van uw tv te krijgen. Omdat het zich onder de 20-inch ruimte bevindt, ben je klaar om te gaan.

Hoe zit het met de kijkafstand?

Als je niet al je due diligence hebt gedaan bij het bepalen van het formaat tv dat je zou moeten kopen, zal een deel van die beslissing neerkomen op hoe groot je kamer is en of deze voldoende ruimte biedt om op een comfortabele afstand van het scherm te zitten, wat zal ook een rol spelen bij het bepalen hoe u uw meubels inricht.

Om u te helpen beslissen wat goed voor u is, kunt u uitcheckenonze handige interactieve gids, maar een algemene vuistregel is om de afstand van uw stoel tot uw televisie in inches te meten en te vermenigvuldigen met 0,84 (bijvoorbeeld 78 inch x 0,84 = 65,2-inch scherm). Dit zou u het beste schermgroottebereik moeten geven.

Als je je zinnen al op een schermformaat hebt gezet, zijn er echter meerderekijkafstand rekenmachinesdie je de ideale zitafstand laten zien die je nodig hebt op basis van het tv-formaat.

Een tv aan de muur monteren | Digitale Trends (2)

Een tv-muurbeugel uitzoeken

Als uw tv niet met een muurbeugel is geleverd of als u deze niet meer heeft, vraagt ​​u zich misschien af ​​waar u een beugel vandaan kunt halen en of het type dat u krijgt van belang is. Er zijn verschillende opties, afhankelijk van hoe u wilt dat uw houder werkt.

U kunt eenonopvallend model met een basis kantelontwerpals je niet veel ruimte hebt om mee te werken of als je de tv zo dicht mogelijk tegen de muur wilt plaatsen. Of, als de tv naar verschillende hoeken moet worden verplaatst (gebruikelijker in een klaslokaal of vergaderruimte), wilt u misschien eenvolledig beweegbare muurbeugel. Het goede nieuws is dat de meeste steunen van derden betaalbaar zijn, over het algemeen rond de $ 20 tot $ 50, en ontworpen zijn om te passen op een breed scala aan gewichten van tv-formaten, dus je zou een compatibel model moeten kunnen vinden.

Welke kleur moet ik de muur achter de tv verven?

Tv's, vooral 65-inch panelen of groter en de meer populaire modellen van tegenwoordig, zijn vanwege hun enorme omvang vaak het middelpunt van elke kamer waarin u ze plaatst. Houd bij het kiezen van een muurkleur voor achter je tv, net als bij het schilderen, rekening met kleuren die het beste bij de kamer passen.

Schilderen met lichtere, natuurlijke kleuren (beige, ivoor, crème) bijvoorbeeld, laat je kamer niet alleen groter lijken, maar laat de tv ook opvallen aan de muur.

Met houtskool, middernachtblauw en donkere kleuren gaat de tv echter meer opgaan als hij uit staat, terwijl hij er ook helderder en levendiger uitziet als hij aan staat, wat velen beschouwen als een meer theatrale, meeslepende ervaring. Als je je niet wilt binden aan een volledig donkere kamer, is een goed compromis om gewoon een accentmuur achter de tv te plaatsen.

Een tv aan de muur monteren | Digitale Trends (3)

Hoe je een stud finder op de juiste manier gebruikt

Elektrische stud finders zijn lastige kleine gereedschappen. Ze kunnen een van de handigste gadgets in de doos zijn of de reden waarom je een dozijn extra gaten in de muur maakt. Hier zijn vier tips diezorg ervoor dat ze je niet in de maling nemen.

Stap 1: Ga langzaam: Om effectief te zijn, moeten noppenzoekers goed gekalibreerd zijn. Plaats eerst de jouwe op de muur en zet hem aan - je kunt dit meestal doen door een knop ingedrukt te houden. Laat de noppenzoeker de dichtheid van het materiaal aflezen (dit duurt maar een paar seconden) en beweeg hem dan langzaam heen en weer. Ga een paar keer heen en weer over de muur, waarbij je bij elke pas vanaf een andere plek begint.

Markeer elke stud die je ontdekt met een stukje schilderstape. We raden aan om er drie te zoeken en een meetlint te gebruiken om ervoor te zorgen dat ze op dezelfde afstand van elkaar staan. Dit helpt u valse positieven te voorkomen.

Stap 2: Popcorntextuur verslagen: Heb je ooit geprobeerd een noppenzoeker over een plafond met popcorntextuur te laten lopen? Je verpest niet alleen de textuur, maar de noppenzoeker werkt ook niet goed. Een gemakkelijke manier om dit probleem op te lossen, is door een stuk karton over het gebied te plaatsen dat u wilt scannen. Het karton geeft de noppenzoeker een glad oppervlak om over te schuiven en stelt u in staat de balken gemakkelijk te vinden.

Verwant

  • Beste Prime Day TV-deals: ontvang een 50-inch 4K-tv voor minder dan $ 200 en meer
  • Zo spiegel je je smartphone of tablet op je tv
  • Beste LG TV-aanbiedingen: 70-inch tv voor minder dan $ 500 en meer

Stap 3: Vergeet vuurblokken niet:Voordat u gaten boort, voert u uw noppenzoeker verticaal op en neer langs de muur om ervoor te zorgen dat er geen vuurblokken horizontaal tussen de noppenposities lopen. Vuurblokken kunnen het erg moeilijk maken om draden langs de muur te vissen, zelfs voor ervaren installateurs.

Stap 4: Controleer altijd:Stud finders kunnen vrij gemakkelijk voor de gek gehouden worden. Ze zullen een naad in de gipsplaat vaak lezen als een nop. Nadat je je noppen hebt gemarkeerd en waar je je gaten wilt boren, moet je iets gebruiken om in de muur te prikken om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk een nop hebt gemarkeerd.

Normaal gesproken gebruiken we een kleine precisieschroevendraaier, maar een afgeknipte kleerhanger of pianodraad werkt ook prima. We raden aan om dit met de hand te doen in plaats van een elektrisch gereedschap te gebruiken, omdat je dan een beter gevoel hebt voor wat er in de muur zit. Je kunt ook een kleine spijker in de muur tikken en als je voorbij de gipsplaat komt zonder dat de spijker erin "valt", heb je een stijl gevonden.

De laatste stap die u moet nemen voordat u gaat boren, is een klein gaatje links en rechts van waar u wilt boren en ervoor zorgen dat u nog steeds op de stijl zit. Dit zorgt ervoor dat u gecentreerd bent op een nop en niet alleen de zijkant afknipt (en mogelijk elektrische bedrading raakt).

Hulp! De noppen zitten op de verkeerde plek - of er zijn er geen

Je hebt de perfecte plek gevonden om een ​​tv in je huis op te hangen. Je hebt al onze tips over het gebruik van een stud finder gelezen en bent klaar om te gaan. Maar na 20 minuten scannen op noppen, kun je er geen vinden, zijn de resultaten niet consistent of komen ze niet overeen met de gaten in je muurbevestiging. Er zijn verschillende oplossingen die niet veel of geen extra werk vergen om uw kleine probleem op te lossen.

Stap 1: Dekens afnemen:Als u de noppen niet kunt vinden met een noppenzoeker, zoek dan een uitlaat in de muur (of een ander armatuur, zoals een koude luchtretour). Alle uitlaten zijn bevestigd aan noppen, tenzij ze zijn toegevoegd nadat de muur was geplaatst (niet gebruikelijk).

Door de muurplaat te verwijderen, kunt u een dun stuk gereedschap in de opening tussen de zijkant van de elektriciteitskast en de gipsplaat steken en dan voelen aan welke kant de stijl zich bevindt. Meet vanaf daar meer dan 16 inch en je zou een andere stud moeten vinden. Blijf 16 inch per keer doorgaan tot je in het gebied bent waar je de tv wilt monteren. Gebruik vervolgens een klein stuk gereedschap om een ​​gat in de muur te prikken om te zien of er echt een stijl is.

Stap 2: Maak je eigen gaten:Wat als u noppen vindt, maar ze komen niet overeen met de gaten in uw wandmontagebeugel? Makkelijk: Maak gaten in de muurbeugel. De beste manier om dit te doen is met een trapboor (zoals een Irwin Unibit) en een krachtige boormachine. Een goede trapboor snijdt snel door een stalen wandbevestiging.

Stap 3: Gebruik een schakelaar:Als er gewoon geen noppen zijn waar u de tv wilt monteren, moet u een soort hollewandanker gebruiken. Deze kunnen extreem sterk zijn, maar als algemene regel mogen ze niet worden gebruikt met volledig beweegbare of scharnierende steunen. Dit komt omdat de kracht die op de beugelarm wordt uitgeoefend wanneer u de tv naar binnen en naar buiten trekt, de muurbeugel in feite recht van de ankers kan trekken. Dekwart-inch Snaptoggleis een van de beste die er is, en een paar van hen kunnen comfortabel nieuwe 55-inch tv's op een enkele gipsplaat plaatsen.

Een tv op gipsplaat of pleisterwerk monteren zonder hem aan een stijl te bevestigen, kan een zeer veilige en betrouwbare oplossing zijn als u de grenzen van de muur en de knevels kent. Professionele thuisbioscoopinstallateurs gebruiken deze regelmatig. We kennen andere installateurs die de sterkte van de muur overschatten en uiteindelijk met een tv op de grond kwamen te staan. Uiteindelijk, als u zich niet op uw gemak voelt bij het uitvoeren van de installatie, overweeg dan om een ​​professional in te huren.

Een tv aan de muur monteren | Digitale Trends (4)

Verstop alstublieft alle snoeren in de muur

Niets verpest het uiterlijk van een mooie televisie die aan de muur hangt sneller dan een wirwar van blootliggende draden. Gelukkig is het vrij goedkoop en gemakkelijk om kabels in de muur te verbergen. De eenvoudigste manier om dit te bereiken is met een IWPE (in-wall power extension) ofeen stroomverplaatsingskit. Deze kits worden geleverd met alles wat je nodig hebt om je tv van stroom te voorzien terwijl je al je signaaldraden verbergt (sommige worden zelfs geleverd met een snijgereedschap). U denkt misschien: "Waarom laat u niet gewoon een verlengsnoer in de muur hangen in plaats van een stopcontact te installeren?" Nou, het is eigenlijk tegen de National Electric Code (NEC) om een ​​netsnoer of verlengsnoer in de muur te laten vallen. Het is ook niet legaal om laagspanningskabels zoals HDMI in de muur te plaatsen, tenzij ze CL3-geclassificeerd zijn voor gebruik in de muur, wat een van de redenen isdure HDMI-kabels zijn het waard om te kopen.

Misschien heb je de extra HDMI-poorten op je tv nu niet nodig, maar misschien wil je in de toekomst componenten aan je thuisbioscoopsysteem toevoegen. Steek extra HDMI-kabels in en laat ze nu door de muur lopen, zodat je ze hebt wanneer je ze nodig hebt.

Een IWPE is precies hoe het klinkt: een verlengsnoer dat geschikt is om door de muur te gaan. Uiteindelijk heb je een stopcontact achter je tv en een zogenaamde inlaat bij de vloer (op dezelfde hoogte als je andere stopcontacten). Om de kit van stroom te voorzien sluit je een verlengsnoer aan van een bestaand stopcontact op de inlaat. Verward?De foto's op deze kit leggen het duidelijk uit.

Zorg ervoor dat uw laagspanningskabels goed zijn voordat u met de installatie begintgeschikt voor gebruik in de muur. Het volgende dat u moet weten over IWPE-kits, is dat ze worden geleverd met een vooraf bepaalde lengte elektrische draad, meestal 6 tot 8 voet. Houd er ook rekening mee dat ze alleen in een enkele nop moeten worden gebruikt en dat ze niet zijn ontworpen voor gebruik boven een open haard. Deze beperkingen kunnen worden overwonnen of genegeerd, maar we raden af ​​om de regels te buigen.

Als u een tv boven een open haard wilt monteren (die we normaal gesproken afraden), en er geen stopcontact boven de mantel is, raden we aan een gediplomeerde elektricien in te huren voor de klus. Als er een stopcontact in de buurt is (op vloerniveau), kunnen ze mogelijk het bestaande stopcontact aftappen om uw open haard van stroom te voorzien. We raden u ook aan om de elektricien extra A/V-kabels voor u te laten leggen. HDMI-, coax- en luidsprekerkabels zijn nooit leuk om te gebruiken na een voltooide wandmontage, vooral niet als het boven een open haard hangt.

Als je geen kabels in de muur kunt verbergen, probeer dan een overschilderbaar draadkanaal te installeren. De meeste van deze blijven gewoon aan de muur plakken en stellen je in staat om al je kabels erin te verbergen, wat zorgt voor een strakke uitstraling. Weet gewoon dat wanneer u het draadkanaal verwijdert, u waarschijnlijk ook de verf verwijdert.

Een tv aan de muur monteren | Digitale Trends (5)

De juiste kabellengte kiezen

Het maakt niet uit of je tv aan de muur hangt of op een standaard staat - koop langere kabels dan je denkt nodig te hebben. Dit is het meest genegeerde advies dat we mensen geven. Extra draad kan worden ingepakt, in een muur worden gestopt of op een andere manier worden verborgen. Als de kabels te kort zijn, loop je het risico dat ze eruit vallen, simpelweg niet reiken, breken of, erger nog, je apparatuur beschadigen.

Voor een typische flat-panel installatie, met een kantelbare tv-muurbeugel en apparatuur direct onder de tv, zullen kabels van 2,5 meter goed werken. Met 3 meter lange kabels kunt u aansluitingen maken voordat de tv aan de muur hangt, of de apparatuur eruit halen zodra deze is aangesloten. Als je een tv hoger monteert dan normaal (de onderkant van de gemiddelde tv is tussen de 36 inch en 46 inch van de vloer) of als je een draaibare beugel gebruikt, heb je een bekabeling van 3 meter nodig. Als dat buitensporig lijkt, overweeg dan het volgende: op een standaard volledig beweegbare steun met een 20-inch arm, zult u 3 tot 4 voet kabel gebruiken voordat u zelfs maar de muur bereikt - dat wil zeggen, als het goed is geleid om een ​​veilige beweging van de Televisie op de arm.

Een laatste opmerking over kabels: probeer die met omvangrijke connectoren te vermijden. Dit soort kabels passen mogelijk niet goed achter een slanke televisie, of kunnen zelfs niet worden aangesloten.

Uw tv correct waterpas zetten

Alles wordt gesneden, geboord, geassembleerd, vastgedraaid en anderszins ingepakt. Je doet een stap achteruit om naar je nieuwe tv aan de muur te kijken, maar er klopt iets niet. De tv staat niet waterpas.

Wat doe je? Moet je het naar beneden trekken? Nieuwe gaten boren in de muur? Schreeuw? Heel hard huilen? Waarschijnlijk geen van bovenstaande. Er is bijna altijd een manier om een ​​scheve tv waterpas te zetten. Houd er rekening mee dat een tv er soms nooit waterpas uitziet als het plafond, de vloer of de mantel niet waterpas is (zorg er dus voor dat uw kijkhoek u niet bedriegt). Controleer deze andere gebieden voordat je gek wordt terwijl je probeert de flatscreen-tv waterpas te zetten.

Stap 1: Zet je rug erin:Loop naar de tv terwijl deze aan de muur hangt, grijp de zijkanten vast en probeer hem waterpas te zetten. Nee echt. Uw succes hangt hier af van hoe goed de bouten zijn waarmee de armen van de muurbevestiging aan de achterkant van de tv zijn bevestigd. Als ze niet te vast zitten, zou je een beetje bewegingsruimte moeten hebben om de tv waterpas te zetten. Even terzijde: als je dit doet en de tv komt van de muur, heb je iets verkeerd gedaan, dus wees voorzichtig.

Stap 2: Losmaken, duwen, vastdraaien:Haal de tv van de muur, draai de bouten los die de armen aan de achterkant van de tv vasthouden en duw de armen omhoog/omlaag terwijl je ze weer vastdraait. Hang de tv weer aan de muur en kijk of hij waterpas staat. Als dat niet het geval is, doe dan hetzelfde met de muurplaat.

Stap 3: Improviseren:Als je alle beschikbare bewegingsruimte hebt opgebruikt en het is nog steeds niet waterpas, maak dan meer bewegingsruimte. U kunt de stappenboor gebruiken waar we het eerder over hadden om de gaten in de armen of muurplaat af te ronden. Dit kan je het beetje extra ruimte geven dat nodig is - doe gewoon niet te gek en maak de gaten onbruikbaar. Als je per ongeluk de gaten zo groot maakt dat er bouten doorheen glippen, kun je altijd grotere ringen kopen.

Alle genoemde tips zijn afkomstig van jarenlange ervaring uit de eerste hand met het monteren van tv's op houten noppen, stalen noppen, gips, baksteen, van het plafond, noem maar op. Sommigen van hen zijn gezond verstand, maar bijna geen enkele zal in een handleiding worden gevonden. Als je het juiste gereedschap, een paar uur en geduld hebt, kun je je eigen tv monteren. Zorg er echter voor dat u uw tijd op de juiste manier begroot. Een eenvoudige wandmontage (kantelbare montage, gipsplaat, blootliggende bedrading) kan een professional slechts 20 minuten kosten van het uitpakken tot de voltooide installatie. Een beginner zou moeten plannen om de instructies te lezen, voorzichtig te werk te gaan en een middag vrij te maken, want laten we eerlijk zijn: een tv kapot maken is nooit leuk.

Aanbevelingen van de redactie

  • Wat is het Soap Opera-effect? Bewegingsafvlakking op uw tv uitschakelen
  • Hoe we tv's testen
  • Beste OLED-tv-deals: 11 goedkope OLED-tv's die u vandaag kunt kopen
  • Walmart TV-aanbiedingen: 50-inch 4K-tv voor minder dan $ 200 en meer
  • Beste 70-inch tv-aanbiedingen: krijg een groot scherm van minder dan $ 430
Een tv aan de muur monteren | Digitale Trends (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5686

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.