De beste raamfolies van 2023 (2024)

We kunnen inkomsten genereren met de producten die beschikbaar zijn op deze pagina en deelnemen aan partnerprogramma's.

De beste raamfolies van 2023 (1)

Foto: amazon.com

Raamfolies zijn een budgetvriendelijk, veelzijdig alternatief voorgordijnen en jaloezieën. Sommige bieden een zekere mate van privacy terwijl ze licht binnenlaten, terwijl andere zorgen voor volledige privacy in één of twee richtingen. Sommige opties bieden ook energiebesparende voordelen. Films zijn meestal vrij eenvoudig te installeren en ze zijn er in een reeks kleuren, ontwerpen en stijlen.

Blijf lezen voor meer informatie over deze vorm vanramen tinten thuis, belangrijke kenmerken om op te letten en factoren waarmee u rekening moet houden tijdens het winkelen, zodat u de beste raamfolie kunt vinden die aan uw specifieke behoeften voldoet.

  1. BESTE ALGEMEEN: Coavas Privacy Raamfolie
  2. TWEEDE PLAATS: LEMON CLOUD 3D Raamfolie
  3. BESTE BLACK-OUT: VELIMAX Static Cling Totaal verduisterende raamfolie
  4. BESTE EENVOUDIGE SPIEGEL: WPCTEV raamfolie eenrichtingsspiegel
  5. BESTE DECORATIEF: rabbitgoo Window Privacy Film
  6. EENVOUDIGSTE INSTALLATIE: Gila Privacy Black Static Cling Window Film

Voordat u een raamfolie koopt

De keuze voor het beste type raamfolie hangt af van zowel de functie als de gewenste uitstraling. Wees creatief en voeg een vleugje kleur en leuke patronen toe, of ga voor eenvoudige, praktische films die privacy, bescherming tegen schadelijke UV-stralen en lichtcontrole bieden. Ontdek de volgende opties om te beslissen welke stijl het beste bij je past.

Zonne

Zonnefolies beschermen de bewoners van het huis en hun meubels tegen schadelijke ultraviolette (UV) stralen. Deze films blokkeren de hoeveelheid UV-stralen die anders in het milieu terecht zouden kunnen komen, waardoor de huid wordt beschermd tegen beschadiging en het meubilair wordt beschermd tegen vervaging en veroudering.

Terwijl alleen glazen ramen slechts 40 procent van de schadelijke UV-stralen blokkeren, sommigenraamfolies kunnen tot 99,9 procent blokkeren. Zonnefilms regelen ook de binnentemperatuur, zodat kamers koeler blijven in de zomer en warmer in de winter. Dit kan op zijn beurt de energie-efficiëntie van het huis verbeteren en geld helpen besparen. Ten slotte bestrijden en blokkeren zonnefilms harde schittering, een voordeel bij het tv-kijken of werken op de computer.

Verduisterend, doorschijnend en wit

Raamfolies variëren in de mate van ondoorzichtigheid die ze bieden.

  • Averduisteringsfilm,net alsverduisterende gordijnen, blokkeert al of bijna al het licht dat anders de kamer zou binnenkomen en biedt privacy in twee richtingen. Van buitenaf geven deze privacy raamfolies een reflecterende uitstraling, terwijl van binnenuit de folies er zwart uitzien. Omdat ze de kamer volledig verduisteren, zijn deze films een goede optie voor nachtwerkers en anderen die overdag slapen. Ze zijn ook populair bij mensen wiens ramen uitkijken op een drukke straat of die overdreven nieuwsgierige buren hebben.
  • Adoorschijnende foliebiedt een middenweg tussen licht en privacy, laat zacht licht binnen en verlicht de ruimte terwijl het toch een visuele barrière vormt. Meestal geeft doorschijnende film het effect van wazige beelden als je van buitenaf naar binnen kijkt. Doorschijnende films zijn verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en vormen, zoals vogels of bloemen. Ze kunnen worden gebruikt op buitenramen of glazen binnenramen en deuren.
  • Whiteout-filmwordt vaak gebruikt om scheiding te creëren in binnenruimtes met dezelfde ondoorzichtigheid en privacy van verduisteringsfilm. In plaats van zwart ziet het glas er zowel van binnen als van buiten wit uit, wat zorgt voor een wat zachtere, minder sombere sfeer in de ruimte. Pas dit soort film toe in vergaderruimtes, badkamers en winkelomgevingen om een ​​scheidingswand te creëren of op buitenramen.

Eenrichtingsspiegel

One-way mirror raamfolies zorgen overdag voor privacybescherming. Iedereen die naar binnen probeert te gluren, ziet zichzelf in plaats daarvan weerspiegeld in het raam, terwijl degenen in de kamer zien wie er aan de andere kant is.

'S Nachts, wanneer de lichten binnen feller zijn dan het licht aan de reflecterende kant, kunnen de bewoners van het huis door de film heen kijken. Daarom hebben woningen die eenrichtingsspiegelfilm gebruiken ook gordijnen of jaloezieën, die 's nachts kunnen worden gesloten voor privacy. Eigenaren van bedrijfspanden kiezen echter soms voor eenrichtingsspiegelfolie zonder gordijnen of jaloezieën, zodat een indringer na kantooruren ’s nachts binnen gezien kan worden door voorbijgangers, beveiliging of politie.

Decoratief

Raamfolie hoeft niet saai te zijn. Levendige raamfolies kunnen functioneren alskunst glasdoor te spelen met het licht in de kamer. Kies uit verschillende decoratieve stijlen, ontwerpen en patronen om de ruimte aan te passen. Gebruik leuke prints op keukenvitrines, douchedeuren of als blikvanger bij de voordeur.

Hoewel veel decoratieve films doorschijnend zijn, bieden ze nog steeds bescherming tegen UV-licht en verminderen ze schittering. Sommige zijn ook herbruikbaar, zodat ze naar verschillende locaties kunnen worden verplaatst.

Hoe we de beste raamfolies hebben gekozen

Als je aan raamfolie denkt, is het erg belangrijk dat ze eenvoudig te installeren zijn - niemand wil uren bezig zijn met kreukelfolie en eindeloos proberen luchtbellen te verwijderen. Net zo belangrijk is dat de film precies doet wat de gebruiker nodig heeft, of het nu gaat om het bieden van privacy van buitenaf, het blokkeren van schadelijk zonlicht of het toevoegen van een vleugje decoratie. Onze topkeuzes bieden een scala aan opties om al het bovenstaande te dekken, afhankelijk van wat u zoekt.

In ons onderzoek hebben we ervoor gezorgd dat onze aanbevelingen zich onderscheiden van de concurrentie op het gebied van installatiegemak, herbruikbaarheid en prijs. Al onze keuzes zijn relatief probleemloos te installeren en hebben allemaal een budgetvriendelijke prijs.

Onze topkeuzes

Onderstaande raamfolies voldoen aan deze criteria, met het oog op betaalbaarheid en toepassingsgemak. Van neutraal matglas tot funky geometrische ontwerpen, hier zijn enkele van de beste beschikbare raamfolies:

Beste algemeen

1

Coavas Privacy Raamfolie

Foto: amazon.com

HET ZIEN

Overweeg deze Coavas frosted raamfolie voor de gemoedsrust van bijna volledige privacy en een eenvoudige matte uitstraling die het decor niet zal verstoren. Het geeft de ruimte een strakke uitstraling en biedt privacybescherming terwijl er nog steeds licht doorheen schijnt. De raamsticker is niet-klevend, blokkeert 96 procent van de UV-stralen en helpt verblinding tegen te gaan. Het is verwijderbaar en herbruikbaar.

Deze privacyfilm is verkrijgbaar in vier kleuren, variërend van een lichtere vorst tot een donkerdere vorst. Het biedt verschillende niveaus van privacy: twee kleuren bereiken tot 99 procent privacy op meer dan 1½ voet van het glas.

Productspecificaties

  • Type:Doorzichtig
  • ondoorzichtigheid:99 procent privacy
  • Materiaal(en):Vinyl

Voordelen

  • Komt niet overeen met decor
  • Meerdere kleuren beschikbaar
  • Blokkeert UV-stralen
  • Verwijderbaar en herbruikbaar

nadelen

  • Luchtbellen zijn moeilijk te vermijden

Zet de Coavas Privacy Window Film opAmazone.

Tweede plaats

2

LEMON CLOUD 3D Raamfolie

Foto: amazon.com

HET ZIEN

Als het doel is om een ​​badkamer, kantoor, keuken of andere ruimte te decoreren en ook privacy te bieden, bekijk dan deze LEMON CLOUD raamfolie. Het elegante bloemenmotief en de regenboogkleurige film kleven aan buitenramen, binnendeuren, kasten en glazen scheidingswanden. De kleuren of patronen verschijnen na installatie wanneer het licht door de film stroomt.

Het is herbruikbaar en gemaakt van hoogwaardig vinylmateriaal dat goed bestand is tegen hitte en stoom.

Productspecificaties

  • Type:Decoratief
  • ondoorzichtigheid:Semi-privé
  • Materiaal(en):Vinyl

Voordelen

  • Stijlvol ontwerp
  • Gemaakt van hoogwaardige materialen
  • Langdurig
  • Veilig te gebruiken in ruimtes met hitte en stoom
  • Makkelijk te installeren

nadelen

  • Randen kunnen na verloop van tijd omkrullen

Zet de LEMON CLOUD 3D Raamfolie opAmazone.

Beste verduistering

3

VELIMAX Static Cling Totaal verduisterende raamfolie

Foto: amazon.com

HET ZIEN

De verduisterende raamfolie van VELIMAX voorkomt dat tot 99 procent van het daglicht doordringt, waardoor het een goede keuze is voor ploegenarbeiders die overdag slapen of peuters die een dutje doen. De film biedt privacy in twee richtingen: niemand kan naar binnen kijken en niemand kan naar buiten kijken. De herbruikbare film blokkeert UV-stralen, houdt hitte en schittering onder controle en beschermt meubels tegen verbleken. Het is ook herbruikbaar. Milieubewuste consumenten zullen het milieuvriendelijke vinylmateriaal van deze film waarderen.

Let op: Pas het alleen toe op enkele ruiten of op moderne dubbele beglazingen. Het is verkrijgbaar in een reeks standaardmaten.

Productspecificaties

  • Type:Black Out
  • ondoorzichtigheid:Blokkeert 99 procent van het licht
  • Materiaal(en):Vinyl

Voordelen

  • Betaalbaar
  • Ideaal voor nachtwerkers
  • Herbruikbaar eco-vinyl
  • Meerdere maten beschikbaar

nadelen

  • Kan een sterke chemische geur hebben

Zet de VELIMAX Static Cling Total Blackout Window Film opAmazone.

Beste eenrichtingsspiegel

4

WPCTEV raamfolie eenrichtingsspiegel

Foto: amazon.com

HET ZIEN

WPCTEV's eenrichtingsspiegelfilm heeft een reflecterend oppervlak dat voorkomt dat buitenstaanders naar binnen kunnen kijken. Naarmate de lucht donkerder begint te worden, biedt de film geen privacy meer. De film is niet-klevend voor eenvoudig aanbrengen en verwijderen en is herbruikbaar.

Naast het blokkeren van 97 procent van de UV-stralen, blokkeert de film ook 85 procent van de infraroodstralen, die meer dan de helft van de warmte van de zon dragen, om de ruimte binnen te dringen. Om verblinding te verminderen, laat de film 10 procent zichtbare lichttransmissie (VLT) door de film.

Productspecificaties

  • Type:Eenrichtingsspiegel
  • ondoorzichtigheid:Blokkeert tot 97 procent van het licht
  • Materiaal(en):Vinyl

Voordelen

  • Makkelijk aan te brengen en te verwijderen
  • Blokkeert de meeste infraroodstralen
  • Biedt volledige privacy gedurende de dag

nadelen

  • Werkt niet 's nachts

Haal de WPCTEV Window Film One Way Mirror opAmazone.

Beste decoratief

5

rabbitgoo Window Privacy Film

Foto: amazon.com

HET ZIEN

Privacy hoeft niet duur te zijn. De 3D-regenboogfilm van Rabbitgoo heeft unieke patronen die mooie visuele effecten creëren wanneer het zonlicht er doorheen schijnt. De onregelmatige vormen geven het raam een ​​glas-in-lood look. Opmerking: de film zelf is helder: het 3D-ontwerp creëert het spectrum van tinten wanneer zonlicht er doorheen komt.

Deze niet-klevende privacyfilm is semi-privacy en verbergt alleen het zicht, dus het wordt niet aanbevolen voor privacy in de badkamer. Het blokkeert 84 procent van de UVA-stralen en 99 procent van de UVB-stralen, vermindert schittering en is herbruikbaar.

Productspecificaties

  • Type:Decoratief
  • ondoorzichtigheid:Semi-privé
  • Materiaal(en):Vinyl

Voordelen

  • Levendig stijlvol ontwerp
  • Verschillende effecten afhankelijk van het licht
  • Makkelijk op maat te knippen

nadelen

  • Lastig te installeren zonder kreukels

Zet de Rabbitgoo Window Privacy Film opAmazone.

Gemakkelijkste installatie

De beste raamfolies van 2023 (7)

Foto: amazon.com

Voor veelzijdigheid en installatiegemak is het moeilijk om deze Gila-film te verslaan. Gila's Privacy Black Static Cling film maakt gebruik van statische kleefstof voor een probleemloze installatie. Verwijder en herplaats de folie naar wens om de sfeer in de ruimte te veranderen. De zwarte folie verduistert ramen, biedt privacy, houdt tot 58 procent van de zonne-energie tegen, blokkeert tot 99 procent van de UV-stralen en vermindert tot 93 procent van de schittering.

Deze film is uitstekend geschikt voor het bieden van totale privacy en is verkrijgbaar in één maat. De fabrikant raadt aan om de volledige installatiekit voor raamfolie aan te schaffen om alle benodigdheden te hebben die nodig zijn voor een gladde afwerking.

Productspecificaties

  • Type:Black Out
  • ondoorzichtigheid:Blokkeert 99 procent van het licht
  • Materiaal(en):Vinyl

Voordelen

  • Geen lijm nodig
  • Volledig herbruikbaar
  • Geweldig voor energie-efficiëntie

nadelen

  • Verduistert de kamer behoorlijk
  • Mogelijk is een installatiekit vereist

Koop de Gila Privacy Black Static Cling Window Film bijHet ThuisdepotofAce-hardware.

Ga naar onze topkeuzes

Waar u op moet letten bij het kiezen van de beste raamfolie

Een belangrijke overweging bij het winkelen voor de beste raamfolie is functionaliteit. Bepaal wat belangrijk is op het gebied van privacy, inrichting, licht/donker, UV-lichtblokkering en energiebesparing. Bepaal vervolgens welke van deze functies u wilt combineren om het beste resultaat te bereiken.

Materiaal

De meeste raamfolies bevatten als basismateriaal polyethyleentereftalaat (PET). Afhankelijk van het type (zonne-energie, decoratief, verduisterend) gebruikt de folie een ander aantal PET-lagen om het gewenste resultaat te bereiken. De polyestermaterialen zijn sterk en houden goed stand bij blootstelling aan verschillende temperaturen, vochtigheidsniveaus en oplosmiddelen in reinigingsmiddelen.

Sommige films zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC), een thermoplastisch materiaal gemaakt door vinylchloride te polymeriseren. PVC bevat gevaarlijke chemische toevoegingen die na verloop van tijd kunnen uitlogen en onnodige gezondheidsrisico's kunnen opleveren, vooral voor kinderen. Gelukkig voor iedereen die zich zorgen maakt over deze risico's, zijn er voldoende PVC-vrije raamfolies beschikbaar.

Stijlvol

Met decoratieve films kunnen gebruikers stijl toevoegenom het exterieur en interieur van het huis te verbeteren. Als oudere ramen er vervallen uitzien, maar het budget een probleem is, kan het toevoegen van een decoratieve film ze opvrolijken. Binnen in huis kan de brede selectie prints, patronen en kleuren het interieurontwerp aanvullen en zelfs de sfeer van een ruimte opfleuren met kleuren die het zonlicht filteren.

Overweeg om decoratieve films te gebruiken op glazen deuren van keukenkasten, douchedeuren in de badkamer en openslaande deuren. Combineer verschillende patronen voor een unieke, persoonlijke look. Kies uit 3D-ontwerpen, frosted film, "etched glass" film, moderne patronen en ontwerpen, en felgekleurde film. Transformeer de ruimte en veel plezier!

Mate van privacy

Niet alle films bieden evenveel privacy. Verduisteringsfolies bieden te allen tijde bijna 100 procent privacy, terwijl doorschijnende folies eenvoudigweg de vormen achter het raam verdoezelen. Spiegelfilms reflecteren overdag maar zijn 's nachts transparant.

Sommige decoratieve folies bieden helemaal niet veel privacy, maar bieden wel andere voordelen, zoals standaard UV-bescherming. Kies de gewenste mate van ondoorzichtigheid voor uw ruimte.

UV-afwijzing

Film reflecteert de hitte van de zon weg van het raam en blokkeert of verwerpt tot 99 procent van de UV-stralen die binnenkomen. Dit is een belangrijke eigenschap, omdat UV-stralen van de zon vroegtijdige huidveroudering en schade in de vorm van rimpels, donkere vlekken en huidkanker kunnen veroorzaken. Raamfolie kan ook helpen voorkomen dat meubels door ultraviolette stralen snel vervagen en verouderen.

Bovendien kan raamfolie de hitte van de zon tegenhouden om de energierekening laag te houden, de binnentemperatuur te reguleren en toch wat natuurlijk licht binnen te laten. De film zal het grootste deel van de warmte afbuigen, waardoor de temperatuur binnen koeler blijft en de airconditioner niet onnodig in werking treedt.

Weerstand tegen vervagen

Na verloop van tijd kunnen UV-stralen meubels, vloeren en raambekleding doen vervagen. Hoewel raamfolie het verbleken niet helemaal voorkomt, vertraagt ​​het het proces drastisch en beschermt het dure meubels. Lichtbestendige films helpen beschermen tegen verkleuring en vervaging van duur antiek, schilderijen en/of dierbare erfstukken in de kamer.

Pasvorm en installatie

Hoogwaardige doorschijnende vellen worden op rollen geleverd en gebruiken geen lijm of andere kleefstoffen. Breng de film aan met alleen zeepwater, een vrij eenvoudig doe-het-zelf-project. Volg de instructies van de fabrikant en deze richtlijnen:

  1. Meet het raam op voordat u folie koopt en koop een beetje extra voor het geval dat.
  2. Breng raamfolie alleen aan op vlakke, gladde oppervlakken.
  3. Zorg ervoor dat de oppervlakken schoon en droog zijn voordat u ze aanbrengt; volg dan deze stappen:
  • Vul een spuitfles met zeepsop.
  • Snijd de folie op de exacte afmetingen van het raam. Verwijder de achterkant van de film.
  • Spray een ruime hoeveelheid zeepsop op de achterzijde van de folie en het raam. Begin bovenaan het raam, plaats de natte film op het glas en laat de film het glas voorzichtig bedekken, terwijl u het met de handen gladstrijkt.
  • Pas de film zo nodig aan rond het glas terwijl het nog nat is totdat het correct is geplaatst.
  • Spray het raam opnieuw. Gebruik een rakel om extra water te verwijderen door vanuit het midden van de film naar buiten te bewegen. Zorg ervoor dat de vier hoeken aan het glas zijn gehecht.
  • Knip de marges bij en laat een opening van 2 tot 3 millimeter tussen de film en de rand van het glas.
  • Maak het oppervlak opnieuw nat en verwijder eventuele luchtbellen voorzichtig met een rakel of de rand van een creditcard.
  • Veeg het raam af met een pluisvrije handdoek; in een mum van tijd werken koffiefilters ook goed.
  • Maak de ruit minimaal een maand na installatie niet schoon.

Veelgestelde vragen

Voor meer informatie of om te antwoordenresterende vragen over raamfolies, overweeg deze antwoorden op veelgestelde vragen.

V. Wat zijn de voordelen van raamkleuren?

Het tinten van ramen kan huid en meubels beschermen tegen UV-stralen, privacy bieden en verblinding verminderen. Tinten met raamfolie regelt ook de binnentemperatuur om de kosten van airconditioning en verwarming te verlagen. Vensterkleuren kan ook stijl toevoegen, en de meeste zijn eenvoudig te verwijderen en opnieuw te gebruiken.

V. Waar wordt een UV-bestendige privacy raamfolie voor gebruikt?

UV-film helpt schade aan de huid te verminderen en beschermt meubels tegen verbleken en verkleuren. Het helpt bij temperatuurregeling en vermindert schittering.

V. Wat kan ik op mijn ramen zetten zodat ik naar buiten kan kijken, maar niemand naar binnen kan kijken?

Een eenrichtingsspiegelfilm zoalsWPCTEV raamfolie eenrichtingsspiegelis misschien wel de beste gok. In plaats van naar binnen te kijken, zien toeschouwers een weerspiegeling van zichzelf.

V. Hoe breng ik raamfolie aan op mijn ramen?

Voor de meest effectieve toepassing van raamfolie volgt u deze stappen:

  1. Was het raam.
  2. Verwijder de achterkant.
  3. Spuit de achterkant van de folie en de ruit zeer royaal in met zeepwater.
  4. Plaats de folie op het raam.
  5. Verwijder overtollig water en luchtbellen.
  6. Gebruik een pluisvrije handdoek om het af te vegen.

V. Biedt een raamfolie 's nachts privacy?

Het hangt van de film af. Sommige films verdoezelen 's nachts het beeld en bieden wat privacy, zoals matte films en sommige decoratieve films. Andere films, zoals eenrichtingsspiegelfilms, bieden 's nachts geen enkele privacy. Verduisteringsfilms zorgen voor volledige privacy overdag en 's nachts.

Waarom vertrouwen op Bob Vila

Bob Vila is de klusjesman van Amerika sinds 1979. Als presentator van geliefde en baanbrekende tv-series, waaronder 'This Old House' en 'Bob Vila's Home Again', werd hij populair en werd hij synoniem voor 'doe-het-zelf'-huisverbetering.

In de loop van zijn decennialange carrière heeft Bob Vila elke dag miljoenen mensen geholpen met bouwen, renoveren, repareren en beter leven - een traditie die vandaag de dag wordt voortgezet met deskundig maar toegankelijk huisadvies. Het Bob Vila-team distilleert belangrijke informatie in projecthandleidingen, onderhoudshandleidingen, tool 101's en meer. Deze huis- en tuinexperts doen vervolgens grondig onderzoek, onderzoeken en bevelen producten aan die huiseigenaren, huurders, doe-het-zelvers en professionals ondersteunen bij hun takenlijst.

De beste raamfolies van 2023 (2024)

FAQs

Wat is de beste raamfolie? ›

Ben je op zoek naar professionele raamfolie die ook door echte professionals gebruikt wordt? Dan raden we zonder enige aarzeling de Aslan of Squid folie aan. De kwaliteit van deze raamfolies zijn op het hoogste niveau waardoor je ongetwijfeld heel veel plezier zal beleven van de professionele raamfolie.

Welke raamfolie op HR ++ glas? ›

Doordat er in het HR++ glas een flinterdunne ' zonwerende laag ' zit werkt dit elkaar tegen. Dit kan lijden tot een thermische breuk. HR, HR+ en HR++ glas mag dus alleen aan de buitenzijde geplakt worden. enige zonwerende raamfolie op HR=, HR++ en hoger aan de binnenzijde aangebracht mag worden.

Welke raamfolie tegen inkijk? ›

Indien u het zicht van binnen naar buiten, en andersom wilt blokkeren zonder het verlies van daglicht, kunt u het beste kiezen voor zandstraal folie of melkglas folie. Deze twee varianten zijn perfect geschikt om op een eenvoudige manier privacy te creëren zonder lichtverlies.

Wat is de beste zonwerende folie? ›

Spiegelfolie, de meest effectieve zonwerende folie!

Direct na het aanbrengen van de folie merkt u het verschil in het doorstromen van warmte. Deze glasfolie bevat speciale metaaldeeltjes welke de UV- en infraroodstraling reflecteren en daardoor tegenhouden.

Welke raamfolie op dubbel glas? ›

Met isolerende raamfolie kun je de isolatiewaarde van enkel glas en dubbel glas verbeteren. Van enkel glas maak je als het ware dubbel glas, en dubbel glas krik je op tot HR-glas. Zo houd je de warmte beter in huis en verbruik je minder gas. Er zijn 2 soorten raamfolie: glasfolie en kozijnfolie.

Wat is het verschil tussen plakfolie en raamfolie? ›

Wat is het verschil tussen statische folie en zelfklevende raamfolie? Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.

Waarom geen plakfolie op HR ++ glas? ›

De risico's van het verkeerd plaatsen van de folie zijn namelijk groot. HR++ glas is gevoelig voor hoge temperaturen. Plaats je toch warmtewerende of zonwerende raamfolie aan de binnenkant (en dus op de coating) van het HR++ glas, dan kan het glas de warmte niet kwijt. De kans op een thermische breuk is dan groot.

Heeft raamfolie zin? ›

Met isolatiefolie raam bespaar je veel energie. Zowel in de winter als in de zomer heb je er voordeel van. Het verhoogt de isolatiewaarde van enkelglas naar dubbelglas en het is een doeltreffende manier om beter te isoleren. Ideaal voor monumenten of woningen waarin je het glas niet mag vervangen.

Kan Spiegelfolie op HR ++ glas? ›

Spiegelfolie mag aangebracht worden op alle soorten enkel en dubbel glas. Echter geldt voor HR glas een uitzondering. Indien u HR glas heeft, moet u de spiegel folie altijd aan de buitenzijde van het HR glas aanbrengen. Onder HR glas verstaan wij; HR, HR+, HR++ en HR+++ glas.

Hoe lang gaat raamfolie mee? ›

De levensduur van raamfolies

Meer eenvoudige folies zoals zonwerende en privacy raamfolies gaan vaak 5 tot 10 jaar mee. Deze folies bestaan in de regel namelijk slechts uit één laag. De meer geavanceerde raamfolies zoals veiligheidsfilms hebben een levensduur van 10 tot 20 jaar.

Wat kost raamfolie laten plaatsen? ›

De kosten van zonwerende folie zitten gemiddeld tussen de €55 en €85 p/m2 afhankelijk van de folie en de grootte van het project.

Waarom laat raamfolie los? ›

Hoe kan dat? Waarom blijft het raamfolie niet plakken? De reden dat raamfolie los laat komt vrijwel altijd doordat men vergeten is om het schutvel te verwijderen. Elk soort raamfolie, of het nou zonwerend, verduisterend, zelfklevend of statisch is, heeft een schutvel aan de achterzijde.

Hoeveel graden scheelt zonwerende folie? ›

Het warmtewerende folie heeft een isolerend effect waardoor het je huis wel 7 tot 8 graden koeler kan houden. Daarom is het gebruik van zonwerende folie ook een groen initiatief als je maatschappelijk verantwoord bezig wilt zijn!

Hoe ramen afdekken tegen de zon? ›

Als er toch zonlicht rechtstreeks op je ramen invalt, dan is zonwerende raamfolie een uitstekende oplossing. Deze gelaagde folie houdt warmte buiten zonder lichtinval te beperken. De mate waarin de isolerende raamfolie het zonlicht tegenhoudt, kies je zelf.

Hoe goed werkt zonwerende raamfolie? ›

Maar werkt deze raamfolie nou echt? Het antwoord daarop is ja! Zonwerende folies kunnen tot wel 85% van de warmtestraling tegenhouden, waardoor er minder warmte via de ramen naar binnenkomt en de temperatuur binnenshuis lager blijft.

Welke folie op ramen tegen kou? ›

Met isolerend raamfolie zorg je ervoor dat de kou minder makkelijk door de ramen naar binnen kan trekken. Je isoleert de ramen als het ware zodat warmte ook binnen blijft. Het isolatiefolie voor ramen is een heel dun plakfolie.

Hoeveel warmte houdt raamfolie tegen? ›

Kun je warmte buiten houden met folie? Je kunt tot wel 86% van warmte buiten houden met folie. De zonwerende folie die wordt aangebracht op de ramen houdt niet alleen UV-straling tegen, het zorgt ook voor warmtewering.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5549

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.